Brajović: Dosljedni Crnoj Gori i njenim vitalnim interesima

Potpredsjednik SD Vujica Lazović kzao je da SD znači "Stranka Dobrih ljudi, koji čine profesori, ljekari, preduzetnici i mnogi istaknuti javni radnici"
68 pregleda 20 komentar(a)
SD, Nikšić, Foto: Socijaldemokrate Crne Gore
SD, Nikšić, Foto: Socijaldemokrate Crne Gore
Ažurirano: 30.09.2016. 09:06h

Predsjednik Socijaldemokrata Ivan Brajović kazao je, na sinoć održanoj konvenciji u Nikšiću, da su Socijaldemokrate za stabilnu državu Crnu Goru, koju nisu spremni, za razliku od većine drugih, da žrtvuju zbog neke, kako je naveo, dnevnopolitičke igre, politikanstva iIi trgovine.

"Mi dosljedno slijedimo principe nezavisne, demokratske, građanske, ekonomski razvijene, multietničke, sekularne, antifašističke, evroatlanstke države i bićemo brana svima onima koji pokušaju da ugroze sve one vrijednosti koje smo i prije nezavisnosti, zatim 2006.godine kada smo obnovili državnost, pa nadalje u procesu evroatlantskih integracija, mukotrpno stvarali", kazao je Brajović.

Govoreći o programu partije Brajović je kazao da SD ima životan i realan program.

"Dok se svi drugi svađaju, mi jedini govorimo o programu. Naš program sadrži rješenja za ravnomjeran regionalni razvoj, koji će doprinijeti otvaranju novih radnih mjesta i kreiranju više šansi za mlade ljude, koji su naš najvažniji potencijal. Promijenićemo model rasta u Crnoj Gori, jer se umjesto isključive orjentisanosti na strane investicije, moramo više okrenuti malim i srednjim preduzećima i porodičnim firmama, koji moraju biti glavni generatori razvoja. Naravno da su i strane investicije dobrodošle i da ćemo svi zdušno podržati kvalitetnog stranog investitora, i da se nećemo baviti njihovim tjeranjem, kao što rade neki naši politički konkurenti, ali ono na čemu treba dominantno zasnivati naš privredni razvoj jesu konkurentna i fleksibilna mala i srednja preduzeća i porodični biznis", kazao je Brajović.

On je naveo da SD predlažu osnivanje državne razvojne banke, sa početnim kapitalom od 100 miliona eura koja će, prema njegovim riječima, pod povoljnijim uslovima od komercijalnih banaka finansirati mala i srednja preduzeća, ali i projekte od državnog značaja - infrastrukturne i druge razvojne projekte. On je kazao da Socijaldemokrate žele da se pravednije dijeli ono što zajedno stvorimo u Crnoj Gori, kako bi i oni koji imaju malo imali sasvim dovoljno za pristojan život.

"Nastavićemo da služimo Crnoj Gori i njenim vitalnim državnim i nacionalnim interesima, a najbolji način da to učinimo je da radimo više i bolje. Zato ćemo, kao dio buduće vlasti, sa potencijalnim partnerima razgovarati upravo o podršci razvojnim projektima, a ne o funkcijama i foteljama", zaključio je Brajović.

Potpredsjednik SD Vujica Lazović kzao je da SD znači "Stranka Dobrih ljudi, koji čine profesori, ljekari, preduzetnici i mnogi istaknuti javni radnici".

"Značajan je broj partija koje otvoreno najavljuju da bi odmah nakon izbora pokrenuli pitanje državne nezavisnosti. Svima njima ćemo 16. oktobra reći NO PASARN. Ali problematičniji od njih su oni koji su koliko do juče bili sa nama, a koji su zbog svojih neralnih ličnih ambicija i žala zbog gubitka vlasti u stanju da se udruže sa bukvalno svakim, ne bi li sebi povratili izgubljene privilegije. Njima smo prošle godine rekli NO PASARAN ", poručio je Lazović.

Potpredsjednik SD Damir Šehović kazao je da ovo nisu bilo kakvi izbori, već izbori od kojih zavisi hoće li Crna Gora stabilno i dosljedno nastaviti da se kreće evroatlantskim putem, putem u društvo razvijenih država, ili će se vratiti nazad u prošlost u predreferendumsko vrijeme i nove podjele i nova ćeranja po Crnoj Gori.

"Zahvaljujući odličnom dvocifrenom rezultatu koji ćemo ostvariti, Crna Gora će nastaviti da se kreće naprijed, a ne nazad. Izvjesno je da niko nakon ovih izbora neće moći formirati vlast. Ona će zavisiti od SD-a, zahvaljujući čemu će se po prvi put nakon izbora razgovarati o programu i razvoju, jer ćemo na njemu insistirati, a ne o foteljama i funkcijama", kazao je Šehović.

Bonus video: