Vičević: Zalagaću se za povećanje budžeta svim sportskim organizacijama u Kotoru

"Govoriti o našem Kotoru uvijek u meni budi osjećaj ponosa i posebnosti. Postao sam svjestan godinama i odgovornosti koja prati upravo takvu povezanost. Kotorani, prepoznati kao uporni, sposobni i istrajni ljudi, samim tim i priznati sportisti"
125 pregleda 11 komentar(a)
Mirko Vičević, Foto: Dps
Mirko Vičević, Foto: Dps
Ažurirano: 30.09.2016. 08:55h

Prije svega kao sportista, a zatim i kao odbornik, posebno ću se zalagati za povećanje budžeta svim sportskim organizacijama, ali i za adekvatnu afirmaciju amaterskog sporta, saoštio je danas Mirko Vičević, kandidat za odbornika na listi "Kotor SIGURNIM KORAKOM! DPS – Milo Đukanović".

"Govoriti o našem Kotoru uvijek u meni budi osjećaj ponosa i posebnosti. Postao sam svjestan godinama i odgovornosti koja prati upravo takvu povezanost. Kotorani, prepoznati kao uporni, sposobni i istrajni ljudi, samim tim i priznati sportisti, svojim entuzijazmom su uspjeli da se izbore za plasman u sami vrh sportske državne i međunardne scene. Sportski Kotor! Zato što imamo preko 1.000 registrovanih takmičara, preko 30 sportskih klubova, prvoligaše u vaterpolu, fudbalu, odbojci, više košarkaških klubova, prvake u džudo klubu, streličarstvu, jedrenju, džiu-džiutsu i plesnoj gimnastici. Imamo višestruke osvajače zlatnih olimpijskih medalja, svjetskih prvenstava, evropskih i mediteranskih, klupskog prvaka Evrope u vaterpolu, klupskog osvajača kupa Evrope u vaterpolu, učesnike evropskih klupskih takmičenja u fudbalu, kao i osvajače u džudo sportu evropskih kupova", istakao je Vičević.

On je dodao da je nemoguće pronaći sličnost ili usporedbu sa nekim drugim gradom sličnih dimenzija.

"DPS, čiji sam kandidat za odbornika na predstojećim lokalnim izborima u Kotoru, uvijek je znala da prepozna i da cijeni prave sportske vrijedosti i sportski duh po kojem je Kotor prepoznat. U prilog tome govore i brojne inicijative Lokalne uprave, na čelu sa DPS-om u cilju poboljšanja sportske infrastrukture. U saradnji sa Vladom Crne Gore, u Škaljarima, Opština Kotor je otpočela izgradnju multifunkcionalne sportske dvorane koja će biti završena u narednom periodu", kazao je Vičević.

Po njegovim riječima, u saradnji sa Drekcijom javnih radova, potpisan je ugovor sa Kompanijom Erlang o izvođenju prve faze sanacije zatvorenog plivačkog bazena Nikša Bućin.

"Svakako da će se posebno voditi računa o interesima korisnika bazena u dijelu odabiranja najboljeg termina za otpočinjanje sanacije koji bi u najmanjoj mogućoj mjeri ometao rad sportskih klubova. Uvjeren da Crna Gora i Kotor koračaju SIGURNIM KORAKOM ka blistavoj budućnosti, slijedim jedini pravi put koji će poboljšati život mojih sugrađana, unaprijediti i podstaći razvoj cjelokupnog sportskog ambijenta i omogućiti kvalitetnije uslove za mlade sportiste", zaključio je Vičević.

Bonus video: