"Partije se ne bore za pobjedu, nego za cenzus kojim bi ucjenjivale CG"

Istakao je da su sljedeće četiri godine ključne za Crnu Goru, jer će u tom periodu ući u NATO, završiti pregovore o ulasku u EU i obaviti sve što je potrebno da se više državnost ne dovodi u pitanje
75 pregleda 131 komentar(a)
Sedmoj izbornoj konvenciji Savjeta mladih DPS-a Glavnog grada, Foto: Filip Roganović
Sedmoj izbornoj konvenciji Savjeta mladih DPS-a Glavnog grada, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 29.09.2016. 18:23h

Političke partije se više ne bore da pobijede na izborima, nego se bore da zauzmu ona tri procenta i iz te pozicije ucjenjuju Crnu Goru, ocijenio je lider DPS-a Milo Đukanović.

“Crna Gora ne toleriše praksu političkog reketiranja i političkog ucjenjivanja,” kazao je Đukanović, poručujući da se sa tom praksom mora prekinuti.

Prema njegovim riječima, DPS je posljednja linija odbrane onoga što su tekovine 21. maja 2006. godine.

“Mislili smo da ćemo sa sebe i sa Crne Gore zbaciti teret anticnogorskog političkog djelovanja naše političke konkurencije. Pa ipak, kao što vidimo, preživjeli su politički i dočekali i ovu, ubijeđen sam, posljednju šansu”, kazao je na Sedmoj izbornoj konvenciji Savjeta mladih DPS-a Glavnog grada.

On je svoje političko okruženje okarakterisao jadnim. Rekao je da one kontinuirano rade protiv interesa države Crne Gore i pokušavaju na taj način graditi svoj rejting ili “malenih partija” koje “zarad frustracije i povrijeđene sujete lidera veoma često napuste brod crnogorskih interesa i svrstavaju se na anticrnogorsku stranu”.

Rekao je da, na njegovu žalost, jedino DPS može da bude garant stabilnosti i sigurnosti svakog pojedinca i svake porodice.

Istakao je da su sljedeće četiri godine ključne za Crnu Goru, jer će u tom periodu ući u NATO, završiti pregovore o ulasku u EU i obaviti sve što je potrebno da se više državnost ne dovodi u pitanje.

“Mislim da nam je ubjedljiva pobjeda potrebnija nego ikad. Može se i sa manjom pobjedom završiti sve ovo što sam kazao, ali nam treba ubjedljiva pobjeda,” kazao je, dodavši da ostaje da se vidi “koga još možemo povesti sa sobom da 16. oktobra završimo ovaj posao”.

Na konferenciji su dijeljene majice sa parolom “Mi smo on”, što je očito odgovor na izborni slogan Demokratskog fronta “Mi ili on”.

Poslije govora Đukanovića predstavljena je pjesma kampanje, uz stihove: “Domaćine zdravo, pero pišem plavo. Barjaktaru razvi barjak, ka Evropi pravo! Iz grada i sela, sa rječi na djela, Sa nama je ka' i vazda, domovina cjela. Ajmo sada, ajmo svi, Crna Gora ljubavi, ajmo sada, ajmo svi, jer DPS je najbolji.."

Bonus video: