"ŽELE DA KOMPROMITUJU ABAZOVIĆA"

URA: ASK vrši pritisak na sudove, Radonjić nastavlja sa policijsko-militatnim nasrtajima

Dritan Abazović jedan od rijetkih poslanika koji je za period za koji ga ASK tereti, dao saglasnost za pristup računima, pa samim tim nije mogao ništa da sakrije
149 pregleda 0 komentar(a)
Sreten Radonjić, Foto: Luka Zeković
Sreten Radonjić, Foto: Luka Zeković

Svojim postupcima Agencija za sprječavanje korupcije, od kada je Radonjić došao na čelo te institucije, ne prestaje sa javnim blamiranjem i kompromitovanjem, navode iz URE.

Smatraju da direktor te agencije, Sreten Radonjić, kako kažu kontinuirano sprovodi režiranu akciju kako bi pokušao da kompromituje kritičare vlasti i dovede ih u istu ravan sa svojim partijskim šefovima.

“Agencija za sprečavanje korupcije je pokrenula prekršajni postupak protiv predsjednika URA, Dritana Abazovića, navodno zbog pogrešno navedenih podataka u imovinskom kartonu. Osnovni sud u Ulcinju je najprije presudio u korist Abazovića, obarajući navode ASK. Međutim, nakon toga Viši sud je cjelokupni proces vratio na ponovni postupak, uz obrazloženje koje ni dijete u III razredu osnovne škole ne bi napisalo. Već tada je bilo jasno da će sud u Ulcinju, u drugoj presudi, odlučiti drugačije a sve sa jasnom namjerom da kompromituju predsjednika Abazovića”, istakli su u URI.

Navode da je Dritan Abazović jedan od rijetkih poslanika koji je za period za koji ga ASK tereti, dao saglasnost za pristup računima, pa samim tim nije mogao ništa da sakrije.

“Međutim, potreba Radonjića da dodatno ojača svoje porodične veze sa premijerom Crne Gore, demonstrirajući policijsko-militatne nasrtaje na opozicionare, prevazilazi mjeru svakodnevne partijske pješadije. Jasno je da u zarobljenoj državi, gdje jedan Sreten Radonjić može biti direktor ASK, uticaj na sudske odluke nije nikakva novina niti iznenađenje. Radnjićeva namjera u svakom slučaju ostaje neuspješna, bez obzira na trenutni osjećaj svemoći. Srozavanje institucija do jedne tačke je moguće, ali Radonjić i kamarila na vlasti moraju znati da na nepravdu nećemo sjedjeti skrštenih ruku. Nastavićemo i dalje da se, na sve demokratske načine, beskompromisno borimo ne mareći previše na podmetačine DPS vojnika”, zaključuju u pokretu URA.

Preporučujemo za Vas