"SLUH ZA POTREBE GRAĐANA"

SD Budva: Insistiraćemo da se rekonstruiše Dom zdravlja

Socijademokrate vjeruju da će građani 16. oktobra prepoznati njihovu namjeru
295 pregleda 4 komentar(a)
Draško Krivokapić, Foto: Socijaldemokrate Budva
Draško Krivokapić, Foto: Socijaldemokrate Budva
Ažurirano: 29.09.2016. 16:20h

Socijaldemokrate, kao novi subjekat na političkoj sceni, ali sa dugom socijaldemokratskom tradicijom, kroz svoj program na lokalnim izborima u Budvi pokazuju izuzetan sluh za sve problem i potrebe građana, saopštio je Draško Krivokapić, predsjednik SD Budve.

"U našem izbornom programu posebnu pažnju smo posvetili sistemu organizacije zdravstvene zaštite u Budvi, koji je odavno zastario i neadekvatan je za moderni turistički centar i njegovu razvojnu dinamiku. Potpuno svjesni činjenice da Budva u okruženju od 30 km ima tri bolnice – Kotor, Cetinje i Bar, kao i da stanje u zdravstvu i na nivou države treba unapređivati, smatramo da je nerealno očekivati da naš grad dobije bolnicu sa porodilištem. Međutim, smatramo da je realno, a na tome ćemo, kao dio buduće izvršne vlasti u Budvi, insistirati da se u potpunosti rekonstruiše postojeći Dom zdravlja, koji vidimo kao savremeni zdravstveni objekat sa salom za reanimaciju i hitne intervencije i stacionarnim dijelom za ležeće pacijente, u kojem će građanstvu i turistima biti dostupni specijalisti iz svih osnovnih oblasti medicine. Služba Hitne pomoći biće osavremenjena i kadrovski pojačana, a vozni park povećan sa najmanje tri vrhunski opremljena vozila. Poseban naglasak stavićemo na stvaranje uslova za obezbjeđivanje brzog helikopterskog prevoza pacijenata u sve zdravstvene ustanove u Crnoj Gori", navodi Krivokapić.

Dodaje da vjeruju da će građani 16. oktobra prepoznati njihovu namjeru.

"Polazeći od toga da je kvalitetna zdravstvena zaštita pravo svakog građanina, ali i neophodan uslov da se Budva razvije u svjetski priznatu turističku destinaciju, mi, Socijaldemokrate, vjerujemo da će naša namjera da poboljšamo život ovog grada biti prepoznata, te da će građani 16. oktobra podršku dati stabilnim I dosljednim ljudima, koji se nalaze na listi “Socijaldemokrate Crne Gore – Žarko Radulović – Dosljedno za Budvu” pod brojem 10."