Vučetić: Prijava protiv mene je politički motivisana

I pored problema sa odvozom smeća na privremenu deponiju Rujište zbog uništenog puta, Vučetić kaže da je grad čist
446 pregleda 3 komentar(a)
savo Vučetić, Foto: Screenshot (YouTube)
savo Vučetić, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 28.09.2016. 19:29h

Pod sumnjom da je kao odgovorno lice odlaganjem komunalnog otpada na lokaciji neposredno iza gradskog parka i buvlje pijace u Beranama, na lijevoj obali rijeke Lim, izazvao opasnost po zdravlje ljudi i kvalitet vazduha, beranska policija podnijela je juče krivičnu prijavu protiv vršioca dužnosti direktora komunalnog preduzeća Sava Vučetića.

Vučetić je za prijavu saznao iz medija i tvrdi da je ona neosnovana i politička jer je on član SNP-a. Dodaje i sporna lokacija godinama služi kao pretovarna stanica.

"Dobro znaju građani Berana da na platou zbog kojeg su podnijeli krivičnu prijavu na buvljoj pijaci komunalni otpad je pretovaran godinama i prije mene i moje vladavine i dan danas. Iz kojeg razloga?Zato što imamo posebne posude sa komunalnim otpadom koje sadrže pet i po kubika u toj posudi i da nismo u mogućnosti da vršimo pretovar iz tog kontejnera u specijalna vozila sa kojima odvozimo otpad na destinacijama u okruženju", kaže Vučetić.

I pored problema sa odvozom smeća na privremenu deponiju Rujište zbog uništenog puta, Vučetić kaže da je grad čist, što, kako tvrdi, smeta lokalnom opozicionom DPS-u. Kaže da takva situacija nije u drugim opštinama.

"Da li gospoda policija, inspektori, državni tužioci kako i na koji se način odlaže otpad u Mojkovcu pored bisera Evrope Tare, rijeke koja je zaštićena UNESKOM. Kako i na koji način se odlaže otpad na obali rijeke Ibra. Da li to zaslužuje posebnu pažnju i tretman ili samo ja koji komunalni otpad pretovara ne u korito rijeke,ne ni na obali rijeke već na zemljištu kojeg je lokalna samouprava vlasnik", navodi Vučetić.

Za spornih dva i po kilometra puta koji je dva puta neuspješno asfaltiran ka deponiji u Rujištima a zbog čega mještani ne dozvoljavaju prolaz kamionima komunalnog preduzeća,Vučetić krivi preduzeće Crnagoraput koje je ugovorom obavezan da sanira put.

Za asfaltiranje preostalih dva i po kilometra do deponije koje će, kako kaže, početi narednih dana opština je izdvojila pedeset hiljada eura.

Bonus video: