Marta Šćepanović Savjetu RTCG: Izvinjenje dugujete građanima Crne Gore

Šćepanović očekuje da se ovim povodom oglase i Agencija za elektronske medije, kao i skupstinški Odbor za praćenje rada medija
416 pregleda 21 komentar(a)
Marta Šćepanović, Foto: Luka Zeković
Marta Šćepanović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 28.09.2016. 13:30h

Poslanica DPS Marta Šćepanović saopštila je da nije ni očekivala, niti joj je potrebno izvinjenje Savjeta RTCG zbog, kako navodi, skandala koji je u emisiji “Debata” 26. septembra izazvao predstavnik Demokratskog fronta Marko Milačić.

"Crnogorska javnost je bila zgrožena onim u šta se pretvorio studio Javnog servisa, a što je dozvolio voditelj emisije Vukoman Leković, pa je izvinjenje prije svih trebalo uputiti građanima Crne Gore koji svojim novcem finansiraju RTCG, a tuđim nečinjenjem su bili izloženi primitivizmu sa malih ekrana. Umjesto toga, konstatuje se da RTCG „ni na koji način nije doprinio neprijatnoj situaciji“ iako je svakome jasno da je profesionalna obaveza voditelja emisije bila da onemogući nedolično ponašanje u studiju Javnog servisa, na šta su ga obavezivala i pravila debate", navela je Šćepanović u saopštenju.

Predsjednik Savjeta Vladimir Pavićevićuputio je izvinjenje DPS-u zbog događaja u emisiju.

"Da skandal bude veći, uređivački tim TVCG nije našao za shodno da iz programske šeme ukloni besprizoran sadržaj, već je on repriziran narednog dana! Ova činjenica me navodi na zaključak da menadžment RTCG , ne samo što ne uviđa svoj propust u navedenom slučaju, već odsustvom odgovornosti za skandal koji se desio u njihovom studiju i repriziranjem emisije, potvrđuje našu sumnju da nije slučajno što je domaćin u studiju dozvolio javno demonstriranje primitivizma. Stoga, umjesto izvinjenja, od Savjeta RTCG kao i od generalnog direktora Javnog servisa, očekujem da preduzmu konkretne korake kako bi u okviru svojih nadležnosti sankcionisali one koji su dozvolili drastično kršenje medijskih pravila za parlamentarne izbore. U suprotnom, biće više nego jasno da su i oni saučesnici Vukomana Lekovića u nezapamćenom unižavanju ove medijske kuće", navodi Šćepanović.

Ona očekuje da se ovim povodom oglase i Agencija za elektronske medije, kao i skupstinški Odbor za praćenje rada medija.

Bonus video: