Izvinili se DPS-u za „Milove” lisice

Tokom emisije “Debate” na kojoj su izborne liste predstavljale programe, kandidat za poslanika Demokratskog fronta Marko Milačić izvadio je zatvorske lisice i poručio da su one namijenjene Đukanoviću navodeći da je to “mali poklon za Đukanovića, ali veliki za Crnu Goru”
28 komentar(a)
Marko Milačić, Foto: Screenshot (YouTube)
Marko Milačić, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 28.09.2016. 12:29h

Savjet RTCG uputio je izvinjenje poslanici DPS-a Marti Šćepanović zbog, kako su kazali, neprijatnosti koju je doživjela tokom predstavljanja izbornih lista na Javnom servisu. Predsjednik Savjeta RTCG Vladimir Pavićević uputio je izvinjenje Šćepanovićevoj nakon što su iz DPS-a kazali da će preispitati učešće u daljim debatama na RTCG-u.

“Nadamo se da je javnost Crne Gore prepoznala da RTCG ni na koji način nije doprinio neprijatnoj situaciji koja se desila u navedenoj emisiji. RTCG će uložiti napor da svi učesnici u emisijama ovog tipa poštuju pravila i neće dozvoliti zloupotrebu medijskog prostora Javnog servisa”, istakao je Pavićević u pismu poslije sastanka Savjeta RTCG.

Tokom emisije “Debate” na kojoj su izborne liste predstavljale programe, kandidat za poslanika Demokratskog fronta Marko Milačić izvadio je zatvorske lisice i poručio da su one namijenjene Đukanoviću navodeći da je to “mali poklon za Đukanovića, ali veliki za Crnu Goru”. Kada je voditelj predao riječ Rešadu Sijariću iz Bošnjačke stranke, Milačić je ustao i, uprkos molbama voditelja Zorana Lekovića, predao lisice Marti Šćepanović. Navodeći da je “ovo nepristojno”, Šćepanovićeva je kazala Lekoviću da su time prekšena pravila debate. To su juče ponovili i u DPS-u, ističući da je "voditelj Vukoman Leković, suprotno pravilima debate, dozvolio predstavniku DF-a da studio RTCG pretvori u ulicu i izvede još jedan od svojih besmislenih performansa”. Oni su od Savjeta i menadžmenta Javnog servisa tražili da se izjasne o “unižavanju njihove kuće i saopšte kakve će mjere preduzeti tim povodom". Oni su zaprijetili daljim neučešćem predstavnika DPS-a u tom tipu programa.

“Ukoliko urednici i voditelji tih emisija nijesu u stanju da sačuvaju dignitet Javnog servisa od besprizornih uvreda uličara iz DF-a, preispitaćemo odluku o učešću predstavnika DPS-a u ovim besmislenim programskim sadržajima”, poručili su iz DPS-a.

Milačić tvrdi da nije uradio ništa protivno pravilima emisije, ističući da vladajuća partija ponovo pokušava da cenzuriše Javni servis.

“Tokom čitave dvoiposatne debate, koristio sam elementarne principe slobode izražavanja, a u završnoj riječi u kratkoj formi jednostavnim i upečatljivim gestom, koji ne krši ni jedno jedino slovo pravila 'Debate', prenio suštinu političke poruke. Ovo nije prvi pokušaj političkog cenzurisanja Javnog servisa od strane DPS-a”, rekao je Milačić juče za “Vijesti”.

Komentarišući saopštenje DPS-a, kandidat za poslanika DF-a kazao je da ono “odiše vanrednom nervozom” i da će biti srećan kada “osuđivane kriminalce u svojim redovima počnu nazivati 'uličarima', kao što nazivaju svoje političke protivnike i neistomišljenike”.

Bonus video: