MOŠKOV PODNIJELA OSTAVKU, KALUĐEROVIĆ OTIŠAO IZ PARTIJE

Tivatski DPS "počistio" i posljednje funkcionere SDP u vlasti

Na mjesto Moškov, DPS planira da dovede svoju članicu Gabrijelu Glavočić koja je do sada radila u Porto Montenegru kao recepcionerka u jednoj od stambeno-poslovnih zgrada u tom kompleksu
58 pregleda 36 komentar(a)
Tivat grad, Foto: Siniša Luković
Tivat grad, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 28.09.2016. 12:58h

Bernarda Moškov (SDP) od srijede nije na čelu Turističke oprganizacije Tivat (TOT) jer je podnijela ostavku na tu funkciju. Moškov je već duže vrijeme pod pritiskom DPS da se skloni sa mjesta direktorice TOT-a koju je ona kao iskusni turistički kadar, vrlo uspješno vodila posljednjih šest godina.

Prema saznanjima „Vijesti“, na njeno mjesto DPS planira da dovede svoju članicu Gabrijelu Glavočić koja je do sada radila u Porto Montenegru kao recepcionerka u jednoj od stambeno-poslovnih zgrada u tom kompleksu. Nju je Izvršni odbor TOT-a danas i formalno postavio za v.d. direktorku.

Moškov je „Vijestima“ potvrdila da je podnijela ostavku i najavila da će se prihvatiti funkcije odbornice u Skupštini Opštine Tivat. Njenim odlaskom sa mjesta direktorice TOT-a, SDP koji je do posljednjih lokalnih izbora 17.aprila, bila u dugogodišnjoj lokalnoj koaliciji sa DPS, praktično je ostala je bez posljednjeg funkcionerskog mjesta koje je ta partija kontrolisala.

Iako je još uvijek na čelu tivatskog Centra za kulturu, nosilac liste SDP Vojislav Kaluđerović naime, prošle je sedmice podnio ostavku na članstvo i sve funkcije u SDP. „Tačno je da sam napustio partiju. Zbog ukupnog stanja na političkoj sceni Crne Gore ne želim se više baviti politikom. Nastaviću da radim u kulturi i unapređenju kulture u opštini Tivat, što sa i činio posljednjih 12 godina", kazao je novinarima Kaluđerović.

Prema nezvaničnim saznanjima “Vijesti” i on je poput Moškov, bio pod velikim pritiskom DPS da se povuče sa mjesta izvrnog direktora CZK ili da pređe u partiju koju vodi Milo Đukanović, što Kaluđerović nije prihvatio. Razlog njegovom podnošenju ostavke na funkcije i članstvo u SDP je u razočaranost relativno lošim učinkom koji je ta parija imala na posljednjim lokalnim izborima na kojima je on predvodio SDP-ovu listu, ali i nezadovoljstvo Kaluđerovića načinom na koji SDP u Tivtu u posljednje vrijeme vodi njen dugogodišnji predsjednik OO, Krsto Bošković.

Kadrovi SDP proteklih mjeseci, glasanjima DPS i njenih novih lokalnih koalicionih partnera SD i HGI, “počišćeni su” iz svih organa upravljanja lokalnim javnim preduzećima i ustanovama. Sa mjesta direktora “Vodovoda i kanalizacije” iz zdravstvenih razloga, povukao se kadar SDP Čedo Lukić koga je na toj funkciji zamijenio Alen Krivokapića (DPS).

U Opštini Tivat novom sistematizacijom koja je donešena poslije izbora, ukinuto je mjesto menadžera Opštine koje je ranije pokrivao SDP-u bliski Zoran Petranović, ali je on ipak ostao da radi u lokalnoj upravi kao savjetnik za ekonomska pitanja u kabinetu gradonačelnice dr Snežane Matijević (DPS).