Zatražili dopunu informacije o incidentu tokom posjete DF porodici Hodžić

Navodi se da je direktor Uprave policije dostavio Informaciju koju je za Savjet sačinio komandir stanice za javni red i mir CB Podgorica
164 pregleda 1 komentar(a)
Aleksandar Zeković, Foto: Savo Prelević
Aleksandar Zeković, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 27.09.2016. 16:29h

Građanska kontrola policije zatražila je od Centra bezbjednosti (CB) Podgorica dopunu informacije u vezi sa bajramskom posjetom čelnika opozicije porodici Hodžić u Karabuškom polju u Podgorici.

Iz Građanske kontrole policije su, postupajući po sopstvenoj inicijativi, zatražili od Uprave policije detaljnu informaciju o incidentu do kojeg je došlo tokom bajramske posjete čelnika opozicionog Pokreta za promjene i Demokratskog Fronta porodici Hodžić, i svim radnjama policije koje su preduzete, ili se još uvjek preduzimaju u vezi sa tim.

Navodi se da je direktor Uprave policije dostavio Informaciju koju je za Savjet sačinio komandir stanice za javni red i mir CB Podgorica.

„U Informaciji je navedeno da je 14. septembra građanin M.H. prijavio u Jedinicu policije Tuzi da se ispred njegove kuće u naselju “Karabuško polje okupio veći broj građana i da je došlo do prepirke“, saopšteno je iz Savjeta za građansku kontrolu policije.

Navodi se da je, prema navodima policije, odmah upućena patrola policije, koja je na licu mjesta obavila razgovor sa M.H, koji je rekao da je dobio unuku i da je predstavnik DF-a za Karabuško polje

„Dalje je, prema navodima, policije naveo da su na čestitku došli partijski prijatelji i da su na kuću istakli državnu zastavu i zastavu DF-a, što je izazvalo negodovanje određenog broja mještana koji su se okupili ispred njegove kuće na ulici i gdje je došlo do prepirke između njih“, kaže se u saopštenju.

Kako se navodi, nakon što je policija na licu mjesta upozorila sve građane na poštovanje javnog reda i mira, porodica Hodžić je uklonila zastave i, nakon par minuta, građani su se mirno razišli.

M.H. je, kako je saopšteno, upoznat sa mogućnošću podnošenja pismene prijave na taj događaj.

„U Informaciji se kaže da je 18.9. M.H., preko arhive CB Podgorica, podnio pismenu prijavu protiv A.K. iz naselja Karabuško polje, za upućene uvrede i prijetnje putem društvene mreže Fejzbuk /Facebook/. Isti je naveo u prijavi da sumnja da uvrede i prijetnje od strane A.K. imaju političku konotaciju“, kaže se u saopštenju.

Po navedenoj prijavi službenici CB Podgorica su, dodaje se, odmah postupili i sa sadržinom prijave upoznali Osnovno državno tužilaštvo (ODT) u Podgorici iz kojeg je naloženo da im se proslijedi prijava, što je i učinjeno.

U saopštenju se kaže da je, po nalogu ODT u Podgorici, uzeta izjava od A.K, koja je proslijeđena ODT-u u Podgorici, u kojem se nijesu izjasnili da li u radnjama A.K. ima elemenata krivičnog djela koje se goni po službenoj dužnosti već će, kako se navodi, to uraditi naknadno.

„Savjet je od CB Podgorica zatražio dopunu predmetne informacije obzirom da su u njoj detaljno navedeni navodi građanina M.H, ali ne i građanina A.K. protiv kojeg je i podnijeta prijava, a građanin A.H. je pozvan da se upozna i eventualno izjasni na navode iz CB Podgorica“, kaže se u saopštenju.

Predsjednik Savjeta, Aleksandar Saša Zeković je, u obavještenju ODT-u, ukazao na video materijale koji su objavile političke partije povodom tog incidenta i, kako je saopštio, postojanje osnovane sumnje da je posrijedi izvršenje više krivičnih djela koja se gone po službenoj dužnosti Krivičnog zakonika.

Bonus video: