Zeković: Odlazak DPS-a u političku prošlost uslov uspostavljanja vladavine prava i zakona

Voljom građana na izborima novu vladu će činiti građanska opozicija predvođena SDP-om i manjinske partije. Ta vlada će naplatiti poslednji cent poreza od povlašćenih tajkuna, ojačati institucije koje se bore protiv kriminala, zaustaviti poharu i izgraditi realnu ekonomiju koja donosi pristojni posao za naše ljude", kazao je Zeković
54 pregleda 23 komentar(a)
Bojan Zeković, Foto: SDP
Bojan Zeković, Foto: SDP
Ažurirano: 27.09.2016. 16:18h

Ne postoji nijedna demokratski i ekonomski uspješna zemlja, nijedna članica Evropske unije u kojoj je nesmijenjena vlast čiji je politički lider priznao da je organizovao mafiju, niti postoji takva partija, niti bi nakon priznanja te činjenice ona mogla ostati na vlasti, saopštio je danas Bojan Zeković, član Predsjedništva SDP-a i kandidat za poslanika.

"Zato je odlazak DPS-a u političku prošlost uslov uspostavljanja vladavine prava i zakona koji jednako važi za sve", istakao je Zeković.

On je dodao da će Crna Gora nakon 16. oktobra biti država za sve svoje građane i čija će dobra služiti svima.

"Naredne četiri godine obilježiće borba protiv kriminala, oslobađanje institucija i uspostavljanje vladavine zakona koji jednako važi za sve, umjesto vladavine jednog čovjeka i jedne partije. Voljom građana na izborima novu vladu će činiti građanska opozicija predvođena SDP-om i manjinske partije. Ta vlada će naplatiti poslednji cent poreza od povlašćenih tajkuna, ojačati institucije koje se bore protiv kriminala, zaustaviti poharu i izgraditi realnu ekonomiju koja donosi pristojni posao za naše ljude", kazao je Zeković.

Po njegovim riječima, u toj vladi će biti domaći strućnjaci kojima je interes građana i države ispred interesa partije.

"Buduća vlada će biti vođena na politici SDP-a i ta Vlada imaće podršku najvažnijih međunarodnih adresa. Ostvarili smo političke ciljeve oko kojih smo se okupili prije 25 godina – građansku, nezavisnu, evroatlansku Crnu Goru. Pokazali smo da su se pozitivne promjene dešavale kada je SDP preuzela odgovornost za njihovo ostvarenje. Jasno je da nema ni danas takvih promjena bez SDP. Mi smo najbolji garant da će one biti lišene bilo kakvog revanšizma, uz očuvanje svega pozitivnog što je dostignuto". rekao je Zeković.

Bonus video: