Milačić poručio Đukanoviću da ga čeka zatvor, DPS: Uličarsko ponašanje DF

"Ukoliko urednici i voditelji tih emisija nijesu u stanju da sačuvaju dignitet Javnog servisa od besprizornih uvreda uličara iz DF-a, preispitaćemo odluku o učešću predstavnika DPS-a u ovim besmislenim programskim sadržajima. Tim povodom, DPS je uputila prigovor Savjetu RTCG i Agenciji za elektronske medije"
90 pregleda 0 komentar(a)
Marko Milačić, Foto: Screenshot (YouTube)
Marko Milačić, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 27.09.2016. 18:21h

Kandidat za poslanika iz Demokratskog fronta Marko Milačić je poručio da premijera Mila Đukanovića nakon izbora 16. oktobra čekaju zatvorske lisice.

"Ovo će biti mali poklon za Đukanovića, ali veliki za Crnu Goru", naveo je Milačić u emisiji "Debate" na RTCG.

Milačić je potom lisice uručio poslanici Demokratske partije socijalista Marti Šćepanović, koja je kazala da "je ovo nepristojno".

Demokratska partija socijalista je saopštila da se na RTCG desio skandal, "kada je voditelj Vukoman Leković, suprotno pravilima debate, dozvolio predstavniku DF da studio RTCG pretvori u ulicu i izvede još jedan od svojih besmislenih performansa, tražimo od Savjeta i menadžmenta Javnog servisa da se izjasne o ovom unižavanju njihove kuće i saopšte kakve će mjere preduzeti tim povodom."

"S obzirom na to da Pravilnik o izvještavanju RTCG o sadržini predizborne kampanje za parlamentarne izbore jasno definiše da urednik debate ima mehanizme kojima može da kontroliše tok ove emisije, smatramo da odgovornost za ovakav propust leži prije svega na Javnom servisu, s obzirom da predstavnici Demokratskog fronta, daljinski navođeni iz tuđih centara, čine ono što su im nalogodavci zacrtali: unose svoje uličarsko ponašanje u svaki segment javnog života u Crnoj Gori, pa i u parlamentarne debate na TVCG. Ukoliko urednici i voditelji tih emisija nijesu u stanju da sačuvaju dignitet Javnog servisa od besprizornih uvreda uličara iz DF-a, preispitaćemo odluku o učešću predstavnika DPS-a u ovim besmislenim programskim sadržajima. Tim povodom, DPS je uputila prigovor Savjetu RTCG i Agenciji za elektronske medije. Studio TVCG ne može biti poligon za ispoljavanje najnižih strasti predstavnika DF-a. U Crnoj Gori srećom postoje i specijalne ustanove koje efikasno pružaju pomoć ovoj vrsti ugroženih građana", naveli su iz DPS.

Savjet RTCG se izvinio Šćepanović

Savjet Radio Televizije Crne Gore (RTCG) uputio je izvinjenje predstavnici Demokratske partije socijalista (DPS), Marti Šćepanović zbog, kako se navodi, neprijatnosti koju je doživjela tokom emisije "Debata".

DPS je ranije danas uputio prigovor Savjetu RTCG-a i Agenciji za elektronske medije, povodom, kako su saopštili, "skandala na Javnom servisu u toku emisije "Debata", kada je predstavniku Demokratskog fronta dozvoljeno da studio pretvori u ulicu".

Kako se navodi u saopštenju Savjeta RTCG-a, razmotrili su dopis DPS-a i zaključili da ta medijska kuća, poštujući slobodu izražavanja svih političkih subjekata, ima obavezu da zaštiti ugled, dostojanstvo i bezbjednost predstavnika izbornih lista u predizbornoj kampanji.

Kako prenosi Televizija Crne Gore, u Savjetu se nadaju da je javnost prepznala da RTCG ni na koji način nije doprinio neprijatnoj situaciji tokom emisije.

“RTCG će učiniti sve da učesnici u emisijama tog tipa poštuju pravila, i neće dozvoliti zloupotrebu medijskog prostora Javnog servisa”, kaže se u saopštenju Savjeta RTCG-a.

Bonus video: