DF Bar najavio krivičnu prijavu protiv Srzentzića

U saopštenju za medije, iz DF su ukazali da posjeduju dokumentaciju iz arhive Opštine Bar koja "nedvosmisleno dokazuje da je došlo do grube zloupotrebe najmanje 45.000 eura” u korist članova Opštinskog odbora DPS iz Sutomora i Čanja i u korist samog DPS, sve uoči predstojećih parlamentarnih izbora"
3 komentar(a)
Zoran Srzentić, Foto: Dps.me
Zoran Srzentić, Foto: Dps.me
Ažurirano: 27.09.2016. 09:25h

Barski Demokratski front najavio je da će Osnovnom državnom tužilaštvu podnijeti krivične prijave protiv gradonačelnika Bara Zorana Srzentića, čelnika Sekretarijata za imovinu i investicije Opštine Bar i odgovornih lica u MZ "Spič" – Sutomore zbog "zloupotrebe finansijkih sredstava građana Bara u korist promocije vladajuće DPS" i nepoštovanja naredbe predsjednika Opštine Bar o zabrani građevinskih radova tokom turističke sezone.

U saopštenju za medije, iz DF su ukazali da posjeduju dokumentaciju iz arhive Opštine Bar koja "nedvosmisleno dokazuje da je došlo do grube zloupotrebe najmanje 45.000 eura” u korist članova Opštinskog odbora DPS iz Sutomora i Čanja i u korist samog DPS, sve uoči predstojećih parlamentarnih izbora".

"I sve to uz dozvolu gradonačelnika Bara koji je ignorisao vlastitu naredbu o zabrani izvođenja građevinskih radova tokom turističke sezone. Njegova naredba odnosila se, očigledno, samo na one koji nemaju člansku kartu partije koja je opustošila i osramotila Crnu Goru, pa time i Bar i Sutomore. Očekujemo da će Osnovni državni tužilac u Baru pokrenuti hitnu istragu ovim povodom i na bazi prikupljenih dokaza podići optužni predlog protiv odgovornih lica u Opštini Bar i MZ "Spič" – Sutomore", navodi se u saopštenju.

Iz DF ističu da su novcem iz opštinskog budžeta "u jeku turističke sezone, tokom jula" ulice po Sutomoru i drugim barskim MZ asfaltirane "više nego dirigovano" samo do kuća istaknutih članova OO DPS i aktivista te stranke, dok su zaobiđeni dijelovi naselja u kojima dominantno žive pristalice opozicije ili politički neopredijeljeni građani.

"Predmetna zloupotreba, koja bi morala da dobije sudski epilog, još jedan je motiv Baranima i Sutomoranima da zaokruživanjem broja 13 na glasačkom listiću i glasom za Demokratski front 16. oktobra zaustave pljačkanje i nastavak pohare Crne Gore. Izbor je jednostavan - Mi ili on", zaključuje se u saopštenju Informativne službe barskog DF-a.

Bonus video: