SD: Zalažemo se za početak izgradnje hotela Galeb, Jadran...

"Našim predlogom koji se odnosi na smanjenje poreske stope na 7% za sve usluge u ugostiteljstvu, cilj je da se povećaju investicije i zapošljavanje u ovom sektoru"
8 komentar(a)
Ćazim Hodžić
Ćazim Hodžić
Ažurirano: 27.09.2016. 08:00h

Socijaldemokrate Ulcinja apeluju da se što prije donese prostorni plan za opštinu Ulcinj, jer je to prva i osnovna obaveza koja se nameće u ovom gradu, a koja se nažalost već dugo godina odlaže, rekao je predsjednik Opštinskog odbora te stranke Ćazim Hodžić.

"Donošenje pomenute dokumentacije je osnovni preduslov da bi se privukli domaći i strani investitori, što je polazna osnova za obezbjeđivanje većeg broja radnih mjesta, kao i za opšti ekonomski procvat grada. Mi u SD-u afirmišemo koncept Crne Gore kao cjelogodišnje turističke destinacije, a kako je turizam osnovno opredjeljenje grada Ulcinja, Socijaldemokrate će posebnu pažnju posvetiti razvoju i unapređenju privrede, uz razne vrste olakšica, kako bi prihodi od turizma bili znatno veći", saopšteno je iz SD-a.

Iz te partije su takođe naveli da će se zalagati za početak izgradnje hotela Galeb, Jadran, Lido i Mediteran.

"Našim predlogom koji se odnosi na smanjenje poreske stope na 7% za sve usluge u ugostiteljstvu, cilj je da se povećaju investicije i zapošljavanje u ovom sektoru. U našem fokusu je i razvoj infrastrukture grada sa akcentom na rješavanje problema vodosnabdijevanja i otpadnih voda koji evidentno predstavlja veliku smetnju razvoju turizma , kao i postojeće neodrživo stanje kad su u pitanju crne ekološke tačke kakav je slučaj Port Milena", piše u saopštenju.

Oni su na kraju apelovali da se ubrza proces projekta vodosnabdijevanja i tretmana otpadnih voda.

"Apelujemo na lokalnu vlast da se maksimalno usredsredi na realizaciju projekta vodosnabdijevanja i tretmana otpadnih voda čija realizacija ide neshvatljivo usporenom dinamikom, znajući da je preko Vlade Crne Gore obezbijeđen pristup finansijskim sredstava kod (KFW) Njemačke banke. Sa žaljenjem konstatujemo da smo jedina od 6 primorskih opština koja ni dan danas nije učinila ništa da se ova sredstva iskoriste, a već znamo da su ostale primorske opštine već odmakle u realizaciji ovih projekata", zaključeno je u saopštenju.

Bonus video: