Je li Bogdanović šapnuo Čoliću da podrži DPS?

Postoji sumnja da je takvu poruku Čolić iznio na bazi "ljubazne" sugestije organizatora koncerta - Prijestonice i TO, kazali iz CGO
63 pregleda 136 komentar(a)
Zdravko Čolić Cetinje, Foto: Prijestonica
Zdravko Čolić Cetinje, Foto: Prijestonica
Ažurirano: 27.09.2016. 05:32h

Iako je prije nekoliko godina rekao da se uvijek drži po strani kada je politika u pitanju, pjevač Zdravko Čolić je iskoristio koncert na Cetinju kako bi tri nedjelje uoči izbora poželio trijumf DPS-u.

Iz NVO sektora sumnjaju da je to uradio na bazi "ljubazne sugestije" organizatora - Prijestonice i Turističke organizacije, a iz Velike koalicije "Ključ" da je riječ o nepoštovanju prema posjetiocima, a prije svega sponzorima.

Čolić se poslije koncerta u subotu zahvalio gradonačelniku Aleksandru Bogdanoviću.

"Želim im mnogo uspjeha na narednim izborima, to moram reći, jer smo prijatelji i da idemo nekim sigurnim korakom, kako kažu, ja sam uvijek bio za sigurne korake", kazao je, iskoristivši izborni slogan DPS-a “Sigurnim korakom”.

Snimak Čolićeve izjave u društvu Bogdanovića objavio je DPS na društvenim mrežama.

Koncert Čolića finansirale su Coca-cola, Erste banka i M-tel.

"Vijesti" od Čolića nisu mogle dobiti odgovore zašto je slao političke poruke pred izbore, njegov PR je rekao da je krenuo "na zakazanu turneju u Americi".

Iz CGO smatraju "simptomatičnim" da je koncert organizovan usred izborne kampanje, a nakon što je i ljeto po kalendaru završeno iako sama manifestacija nosi naziv "Ljeto u prijestonici".

"Problematično je kada na koncertu koji bi po svojoj namjeni trebalo da bude posvećen svim građanima i građankama Cetinja, ali i Crne Gore, da se pop pjevač obrati propagirajući vladajuću političku opciju. Ali, to je izraz trajućih pokušaja da se stavi znak jednakosti između države i njenih jubileja, sa jedne strane i vladajućeg DPS-a, sa druge strane”, kazao je "Vijestima" koordinator za razvoj CGO Damir Nikočević.

Dodaje da postoji sumnja da je takvu poruku iznio na bazi "ljubazne" sugestije organizatora koncerta.

Kandidat za poslanika "Ključa" i šef OO URA Filip Adžić kazao je da je prilično razočaran, ali da nije iznenađen ovakvim postupkom jer "davljenik se i za slamku hvata".

"Nepoštovanje koje je iskazano prema posjetiocima, ali prije svega prema sponzorima u velikoj mjeri baca sjenku na organizaciju zaista prelijepog događaja”, kazao je za "Vijesti".

Kandidat "Ključa" Goran Danilović smatra da to "Čoliću nije trebalo".

Izjava s nama nema veze

Iz Erste banke su odbacili mogućnost dovođenja u vezu sa porukom Čolića.

"Privatne izjave umjetnika, date nakon koncerta, nijesu predmet našeg tumačenja i interesovanja i odbacujemo mogućnost njihovog dovođenja u vezu sa Erste bankom kao jednim od sponzora manifestacije", saopšteno je "Vijestima" iz Erste banke.

Iz banke su napomenuli da je koncert Čolića samo jedna od muzičkih manifestacija koje su sponzorisali.

Prijestonica: To je lična emocija Čolića, koncert platili sponzori

Iz Prijestonice je juče pojašnjeno da koncert nije plaćen novcem poreskih obveznika, ali da njegova cijena ostaje poslovna tajna te da je Zdravko Čolić samo iznio lično mišljenje.

“U pitanju je lična emocija i stav muzičara koji je i naveo da je pomenutu izjavu dao iz prijateljskih razloga. Svako ima pravo slobode govora i iznošenja svojih stavova, što je uostalom i vrijednost Crne Gore – da svako može reći ono što misli”, saopšteno je juče “Vijestima” iz kabineta gradonačelnika Aleksandra Bogdanovića.

U Prijestonici smatraju da povjerenje sponzora nije izigrano “s obzirom da su ispoštovane sve obaveze s naše strane, sa akcentom na marketing tokom događaja i u najavama koncerta u javnosti” i da među njihovim obavezama nijesu podrazumijevane bilo kakve obaveze koje su se ticale “sadržaja izjava muzičara koji su te večeri bili na bini”.

Dodaju da Prijestonica uoči, tokom i nakon koncerta nije promovisala nijednu političku partiju.

Bonus video: