Performans mladih "Ključa" sa maskama: Dočekali "premijera"

“Velika koalicija ‘Ključ’ ima ključ za rješenje svih problema, od nezaposlenosti, podjela i svega lošeg što je ova vlast u 26 godina učinila”, poručili su mladi
111 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 26.09.2016. 12:58h

Mladi sa maskama preko lica i porukom „Da dođe premijer“, koji su prethodnog dana stajali na gradskom Trgu u Nikšiću i za koje se ispostovalilo da je riječ o omladini Velike koalicije „Ključ“, dočekali su „premijera“. Imali su i ispisane poruke za njega – „gladni smo“, „želimo slobodu izbora“, „hoćemo da radimo i zarađujemo“.

Nakon što je „premijer“ iscijepao papire sa pomenutim porukama, mladi su skinuli maske i gromoglasnim aplauzom pozdravili onoga koji je ostao gluv za njihove zahtjeve, a koga su “otjerali”

Cilj performansa, kako su kazali organizatori, bio je da se pošalje poruka građanima da je vrijeme da prestanu da ćute i da slobodom izbora 16. oktobra na biralištima na miran i demokratski način smijene vlast.

“Velika koalicija ‘Ključ’ ima ključ za rješenje svih problema, od nezaposlenosti, podjela i svega lošeg što je ova vlast u 26 godina učinila”, poručili su mladi.

Ranko Miljanić, iz Forum mladih Demos-a iz Nikšića kazao je da se obraća mladima jer ne treba očekivati promjene od onih koji ih ne znaju i ne žele donijeti, a imali su više nego dovoljno vremena, od “istrošenih političara koji donose kozmetičke mjere i čiji su jedini rezultati puni autobusi mladih koji odlaze iz zemlje u potrazi za boljim životom”.

“Zar ne mislite da je došlo vrijeme da sami uzmete sudbinu u svoje ruke i da je dovoljno bila u rukama drugih. Zar nam nije dosta omladino Nikšića, zar vam nije dosta omladino Crne Gore da vas ćutkaju i drže po strani. Zar vam nije dosta biti bez posla u struci. Zar vam nije dosta namještenih konkursa za slobodna radna mjesta”, pitao je Miljanić i poručio mladima da je vrijeme da pokažu da imaju šta reći i da su spremni da preuzmu odgovornost.

Aleksa Kankaraš, član OO SNP-a i predstavnik mladih, kazao je da je Milo Đukanović za 27. godina uradio sve što je mogao da uništi ekonomiju, mlade ostavi bez posla, stavi katance na fabrike.

“Mi imamo ključ da te fabrike opet otvorimo i obezbijedimo nova radna mjesta”, poručio je Kankaraš.

Mirko Pavićević, član OO URA-e, kazao je da “svaka četvrta kuća u Nikšiću nema osnovna sredstva za život, tako da nije rijetko da na mnogim smetlištima sretnemo one koji tu traže koru hljeba”.

“Pozivam sve mlade Nikšićane da 16.oktbra izađu na izbore, glasaju opoziciju, a naše mlade kolege iz opozicije pozivamo da prestanu međusobno da se napadaju, da budu zajedno sa nama da 17-og proslavimo pobjedu”, poručio je Pavićević kome je u toku performansa pripala uloga premijera.

Galerija

Bonus video: