Vuković: Nadamo se da postoji nešto što Zagreb može naučiti od Podgorice

Vuković se sa Bandićem sastao u okviru manifestacije "Dani Crne Gore u Zagrebu – Kreativna Crna Gora"
685 pregleda 1 komentar(a)
Vuković i Bandić, Foto: Infobiro Montenegro
Vuković i Bandić, Foto: Infobiro Montenegro

Odnosi Crne Gore i Hrvatske su izvanredni, kao i položaj Crnogorske zajednice u Zagrebu, ocijenio je gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković nakon razgovora sa zagrebačkim kolegom Milanom Bandićem.

Vuković se sa Bandićem sastao u okviru manifestacije "Dani Crne Gore u Zagrebu – Kreativna Crna Gora".

On je, kako prenosi Infobiro, zahvalio Bandiću na podršci toj manifestaciji, i ocijenio da su odnosi dvije zemlje izvanredni, na političkom planu, na ekonomskom planu.

"Naša ideja je da to iskoristimo kako bismo dalje intezivirali komunikaciju i produbili odnos dva glavna grada. Takođe treba reći i to da Crnogorska zajednica u Zagrebu ima izvanredan status, u jednom dijelu zahvaljujući kolegi Bandiću", kazao je Vuković.

On je rekao da će insistirati na ponovnom uvođenju direktne avio linije koja bi povezala Podgoricu i Zagreb.

"Puno je toga što Podgorica može naučiti od Zagreba. Mi se nadamo da postoji nešto što Zagreb može naučiti od Podgorice", rekao je Vuković.

Bandić je kazao da Podgorica i Zagreb imaju puno stvari koje ih spajaju.

"Dogovorili smo da ćemo već do ljeta posjetiti Podgoricu i formalizirati naše odnose koji su kroz povijesti imali uzlazne i silazne putanje, ali imamo puno više onih stvari koje nas spajaju nego razdvajaju", kazao je Bandić.

Kako je kazao, upravo na tim tačkama dodira može se sarađivati na raznim poljima, od kulture, privrede, turizma, do nauke.

"Da dva glavna grada potpišu protokol o međusobnom razumijevanju i prijateljstvu. Nadam se da ćemo to do jeseni realizovati", dodao je Bandić.

Bonus video: