SVEČANA SJEDNICA POVODOM DANA GRADSKE OPŠTINE GOLUBOVCI

"Zeta će ove godine dobiti srednju školu i veliku sportsku dvoranu u okviru nje"

Predsjednica opštine, Tanja Stajović, kazala je da su u prethodnoj godini u Zeti realizovani i započeti brojni kapitalni projekti.
799 pregleda 0 komentar(a)
Stajović, Foto: Glavni Grad Podgorica
Stajović, Foto: Glavni Grad Podgorica

Zeta će ove godine dobiti srednju školu koja će u septembru primiti prve učenike, i veliku sportsku dvoranu u okviru nje, saopšteno je na svečanoj sjednici lokalnog parlamenta povodom Dana gradske opštine Golubovci.

Predsjednica opštine, Tanja Stajović, kazala je da su u prethodnoj godini u Zeti realizovani i započeti brojni kapitalni projekti.

„Godinu za nama obilježila su dva važna projekta – završetak posljednje dionice obilaznice oko Golubovaca i izgradnja prvog dijela puta Golubovci – Mataguži, saobraćajnica koje su od velikog značaja ne samo za područje Zete, već i na nivou države“, rekla je Stajović.

Pored toga, kako je navela, rekonstruisano je, asfaltirano i osvijetljeno više kilometara lokalnih puteva, i na taj način unaprijeđena lokalna putna infrastruktura.

„Nastavili smo i sa aktivnostima na poboljšanju vodosnabdijevanja, kako bi u što kraćem roku svim zetskim domaćinstvima omogućili da imaju priključak na vodovodnu mrežu“, dodala je Stajović.

Dan opštine GolubovciDan opštine Golubovci

Ona je kazala da je, u cilju zaštite životne sredine, početkom prošle godine otvoreno i prvo reciklažno dvorište na teritoriji Zete, a započeta je i izgradnja postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Vranjini koje će, kako je navela, doprinijeti zaštiti Skadarskog jezera od zagađenja komunalnim vodama.

Stajović je istakla da je Opština Golubovci u prethodnoj godini veliku pažnju usmjerila ka najosjetljivijoj kategoriji društva.

„Pa je u novembru prošle godine započet niz projekata, poput izgradnje Dnevnog boravka za djecu sa smetnjama u razvoju i lica sa invaliditetom, pokretanja inicijative o otvaranju ambulante u Ponarima u saradnji sa Prijestonicom Cetinje“, navela je ona.

Kako je kazala, pred lokalnom upravom je još puno izazova, projekata i planova kojima će se posvetiti u narednom periodu, i koji će učiniti da Zeta bude još ljepša i prilagođenija potrebama građana.

„Zeta će u ovoj godini dobiti srednju školu, koja će u septembru primiti svoje prve srednjoškolce i veliku sportsku dvoranu u okviru nje, radićemo na projektu Centralnog groblja sa kapelom, kao još jednom dugo očekivanom projektu, nastaviti rekonstrukciju putnog pravca Golubovci-Mataguži“, kazala je Stajović.

Preporučujemo za Vas