Knežević: Čelnike DF-a stalno prate Đukanovićevi špijuni

On je najavio da će njihova prva međunarodna posjeta biti „gdje drugo do kod braće u Beograd, da im pošaljemo poruku da su Crna Gora i Srbija dvije nezavisne države koje žele da grade najbolje odnose u regionu i učine sve da taj prostor bude mjesto prosperiteta i napretka“
101 pregleda 85 komentar(a)
Milan Knežević, Foto: Boris Pejović
Milan Knežević, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 24.09.2016. 06:58h

Kampanja kakvu vodi Demokratski front (DF) nije do sada viđena u Crnoj Gori, a njena završnica biće pobjeda na izborima, poručio je u funkcioner Demokratskog fronta(DF) Milan Knežević sa skupa u Nikšiću.

On je kazao da ljudi traže da se učlane u Front, jer su uvidjeli da ih je Demokratska partija socijalista (DPS) iz godine u godinu varala.

„U redovima DPS-a je panika koja je iz dana u dan sve očiglednija, zbog čega nas Milo Đukanović i Duško Marković pitaju za našu kampanju, za naše spotove“, rekao je Knežević i pozvao Đukanovića i Markovića da i oni okupe toliko mladih i dostojanstvenih ljudi.

Knežević je najavio odluku Predsjedništva DF-a da u nikšićkom Sportskom centru održe veliki skup na kome će, kako je naveo, još jednom pokazati snagu koju imaju u tom gradu i u Crnoj Gori, "jer je DF jedini politički savez koji i na otvorenom, i po nevremenu organizuje skupove sa po nekoliko hiljada mladih“.

On je kazao da čelnike Fronta „stalno prate Đukanovićevi špijuni“ i poručio da bi umjesto toga bolje bilo da su spriječili ubistvo koje se desilo u Spužu i da rješavaju druga ubistva po Crnoj Gori.

„Ubistvom u zatvoru u Spužu, koje se ni u jednoj demokratskoj i uređenoj državi ne može desiti, poslala se poruka da u Crnoj Gori nijeste bezbjedni ni u zatvoru, ni van njega. I niko zbog toga nema namjeru da podnese ostavke, već kada se desi ubistvo zabiju glavu u pijesak“, rekao je Knežević.

Govoreći o spoljnoj politici koju će, kako je kazao, voditi nakon pobjede na izborima, Knežević je istakao da Front ne krije ni sada da voli sve gradove u Crnoj Gori, ali i Beograd, i da zbog toga „nema potrebe da šalju svoje špijune da nas prate“.

„Front će voditi izbalansiranu spoljnu politiku i prva odluka naše Vlade, koju ćemo formirati 17.oktobra, biće ukidanje sankcije Rusiji i povlačenje sramne odluke o priznavanju Kosova“, rekao je Knežević.

On je najavio da će njihova prva međunarodna posjeta biti „ gdje drugo do kod braće u Beograd, da im pošaljemo poruku da su Crna Gora i Srbija dvije nezavisne države koje žele da grade najbolje odnose u regionu i učine sve da taj prostor bude mjesto prosperiteta i napretka“.

Knežević je rekao da će DF voditi izbalansiranu politiku i oko učlanjenja Crne Gore u NATO, i organizovati referendum na kome će građani slobodno odlučiti o odnosu prema tom savezu.

On je pozvao građane da se 27. septembra, na godišnjicu protesta, za kada je zakazano suđenje Andriji Mandiću i Slavenu Radunoviću, svi okupe na velikom skupu ispred zgarde Tužilaštva.

„Želimo da Ulica Slobode bude plava od majica Fronta, da pokažemo Đukanoviću da se nijesmo uplašili od nejgovih institucionalnih hordi. Nakon skupa će biti i muzički program, jer želimo da sa narodom proslavimo osvajanje slobode koju smo započeli 27. septembra. Crna Gora se najzad oslobodila“, rekao je Knežević.

Šef poslaničkog kluba DF-a Milutin Đukanović kazao je da se svi u Crnoj Gori čude kako taj savez organizuje takvu kampanju, navodeći da je razlog tome što su svi vjeruju da je 16. oktobar presudan na Crnu Goru.

„Ili ćemo ostati mi i Crna Gora ili ostati on , nestati Crna Gora. Izbor je više nego lak“, kazao je Đukanović.

Poslanik Fronta i lider Radničke partije Janko Vučinić kazao je da je sada u Nikšiću duplo više penzionera i socijalno ugroženih nego radnika.

On je rekao da je vlast zatvorila fabrike i uništila privredu, i poručio da „omladina Crne Gore više neće raditi kao najamnici kod Đukanovićevih ljudi“.

„Mi kažemo da će minimalna zarada biti 350 eura, a oni da su to bajke. Oni koji uživaju u luksuzu i pokrali su sve od naroda i države. Zar je bajka da se živi iznad apsolutne linije siromaštva. Više nećemo da budemo siromašni, več slobodni i ponosni ljudi“, poručio je Vučinić.

Poslanik DF-a Veljko Vasiljević kazao je da DPS godinama obmanjuje građane i zloupotreblajva državu, i upitao gdje je 40 hiljada zaposlenih koje je najavio premijer 2012.godine, i gdje je taj godinama najavljivani bolji standard.

Bonus video: