DF: Gostovanje Markovića u Plavu primjer povratka na mjesto zločina

„Nepristojno vrijeđanje inteligencije građana Plava, Marković je nastavio i kroz pojačanu brigu o mladima, kojima je njegova partija decenijama kao jedinu perspektivu nudila ancere i metle po crnogorskom primoriju“, kazao je Zogović
118 pregleda 16 komentar(a)
Duško Marković, Plav, Foto: DPS
Duško Marković, Plav, Foto: DPS
Ažurirano: 23.09.2016. 16:19h

Gostovanje zamjenika predsjednika Demokratske partije socijalista (DPS) u Plavu i njegova poruka, originalan su primjer povratka na mjesto zločina, jer je upravo neodgovorna politika te partije Plav ostavila bez perspektive, ocijenjeno je iz Demokratskog fronta.

Marković je na konvenciji u Plavu kazao da je Vlada, prepoznajući mogućnosti koje nudi turizam, zajedno sa međunarodnim partnerima, za potrebe plavske opštine izradila prvu strategiju razvoja lokalnog turizma.

U reagovanju funklcionera DF-a Miluna Zogovića navodi se da je Marković „u ustaljenom maniru šargarepe i štapa, po ko zna koji put, Plavljanima obećao završetak radova na putu preko Vrmoše, izgradnju puta Plav - Dečani i otvaranje puta Murino – Čakor - Peć, vjerujući da se tradicionalnim lažnim obećanjima i dalje mogu varati građani te opštine i obezbjeđivati njihova podrška“.

„U teatralnom zanosu, potpredsjednik DPS-a lio je krokodilske suze nad sudbinom Plava, obećavajući da će u naredne četiri godine popraviti sve ono što su uništili za prethodnih 27“, kazao je Zogović.

Ali, kako je naveo, Marković je kao visoki državni zvaničnik propustio da iskoristi priliku da u ambijentu aktuelne priče o razgraničenju iz pogranične opštine pošalje jasnu poruku o teritorijalnom integritetu i suverenitetu države Crne Gore i o nepovredivosti njenih granica.

„Očigledno da je procijenio da ta tema nije profitabilna za predizborne manipulacije pa je odustao od nje, jasno dokazujući ličnu i političku slabost i nedostatak državničkih manira“, smatra Zogović.

Prema njegovim riječima, umjesto poruke da Crna Gora neće dozvoliti da joj drugi prekrajaju granice, Marković se divio prirodnim ljepotama i resursima Plava i okoline, pretstavljajući ih građanima kao senzaciju i epohalno otkriće.

„Nepristojno vrijeđanje inteligencije građana Plava, Marković je nastavio i kroz pojačanu brigu o mladima, kojima je njegova partija decenijama kao jedinu perspektivu nudila ancere i metle po crnogorskom primoriju“, kazao je Zogović.

On tvrdi da Plavljani već pričaju vicevi i šale na račun obećanja koja im je juče dao Marković, „pa je dovitljiva plavska čaršija već danas otvorila put preko Vrmoše, granični prelaz na Čakoru, a naveliko se putuje i novosagrađenim putem Plav - Dečani, a sve zahvaljujući predsjedniku i potpredsjedniku Vlade“.

„Jednostavno, građani Plava ne dozvoljavaju više da im bilo ko prodaje rog za svijeću i da im nudi šarene laže, a osobito ne oni koji su upropastili sve čega su se dotakli i od Crne Gore napravili divlji zapad gdje se na svakom koraku pljačka i šenluči, a život nije siguran čak ni u zatvoru“, naveo je Zogović.

On je pozvao Markovića „da se konačno probudi“, podsjećaju ga da je „upravo neodgovorna politika njegove partije potpuno devastirala sjever republike i da su pusta sela i zamandaljene kući najveći dometi te i takve politike“.

„Zato što ništa nijeste učinili za Plav, ne zaslužujete nijedan jedini glas građana naše opštine. Posljedice neodgovorne politike koja je uništila sjever Crne Gore ne mogu se zamaskirati političkom mantrom o blagostanju, koje će doći u naredne četiri godine, kada ćete raditi za građane, pošto ste prethodne dvije i po decenije radili isključivo za sebe“, naveo je Zogović.

Kako je kazao, DPS u oktobru mora pasti sa vlasti.

„Jer ako vaša politika preživi, Crna Gora neće sigurno. Zato putujte i ne brinite za Plav, slobodni građani na čelu sa DF-om krenuće u obnovu i oporavak naše opštine, što nije mali zadatak, ali kada vama napokon vidimo leđa, neće faliti ni želje ni energije“, poručio je Zogović.

Bonus video: