Tivatska akcija: Opština troši pare na objekat na privatnoj zemlji

Iz TA su danas saopštli da su Opština i Komunalno preduzeće počeli rekonstrukciju objekta koji se nalazi na parceli što je obuhvaćena postupkom restitucije, a u čemu postoji i uredna zabilješka u katastarskoj evidenciji
88 pregleda 1 komentar(a)
Tivat grad, Foto: Siniša Luković
Tivat grad, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 23.09.2016. 13:41h

Tivatska Akcija (TA) ocijenila je danas da je “nekompetentna i partijski ostrašćena lokalna DPS vlast uspjela da i od projekta rekonstrukcije javnog toaleta u Tivtu odmah napravi ozbiljan incident”.

Radovi na rekonstrukciji jedinog javnog toaeta u Tivtu a koji je već 20-tak godina van funkcije, počeli su nedavno. U obnovu i uređenje objekta koji se nalazi na uglu Arsenalske ulice i gradskog šetališta Pine u blizini kuće Lepeša, uložiće se nešto preko 20 hiljada eura.

Iz TA su danas saopštli da su Opština i Komunalno preduzeće počeli rekonstrukciju objekta koji se nalazi na parceli što je obuhvaćena postupkom restitucije, a u čemu postoji i uredna zabilješka u katastarskoj evidenciji.

“Ovakvim postupanjem Opština će doslovno baciti novac građana Tivta, jer se proces restitucije s obzirom na pravne činjenice u ovom predmetu, ne može drugačije završiti negoli povraćajem imovine nasljednicima ranijeg vlasnika – porodici Lepeš. Osim toga, ovakvim bahatim postupanjem, Opština očito vrši pritisak na porodicu Lepeš, pokušava da utiče na proces restitucije, i krši čitav niz prava te porodice – od prava na pravično suđenje do prava na imovinu”, saopštila je TA napominjuči da je Komisija za povraćaj u Baru već bila donijela rješenje u korist nasljednika, ali da su Opština Tivat i zaštitnik imovinsko-pravnih interesa Crne Gore osporili to rješenje “argumentom da je gospodin Lepeš zakasnio jedan dan s predajom zahtjeva za restituciju”.

“Tog argumenta su se sjetili nakon što se 10 godina vodio proces pred Komisijom, ali i pred Višim i Ustavnim sudom CG! Takvim, jeftinim pravnim smicalicama, u Opštini Tivat se rado služe kad je u pitanju opstrukcija prava građana Tivta, ali kad treba zaštititi imovinu Opštine od korupcije i kriminala, kao u slučaju parcele na mjestu starog „Vračara“ – onda „zaborave“ da podnesu i najobičniju žalbu", tvrdi TA koja smatra i da ne postoji potreba za javnim toaletom na Pinama gdje se nalaze desetine kafića i istoimeni hotel, već da javni toalet treba graditi u blizini glavnog autobuskog stajališta u centru Tivta, u Ulici Palih boraca “jer je tu frekvencija ljudi koji koriste javni prevoz najveća.”

Bonus video: