Kako Opština Tivat plaća reklamiranje u medijima: Daju novac onima koji ih ne kritikuju

Preme izvodima za plaćanje koje je centralama opozicionih partija dostavio Gospić, lokalna DPS-SDP-HGI vlast sve oglase koje je po zakonu dužna učiniti javnim, objavljuje po pravilu u „Pobjedi“
199 pregleda 6 komentar(a)
Opština Tivat, Foto: Siniša Luković
Opština Tivat, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 23.09.2016. 06:45h

Podaci kontrolora iz redova opozicije za Tivat i pomoćnika lokalnog sekretara za finansije i ekonomski razvoj Radoš Gospić (SDP) ukazuju na nekoliko čudnih isplata novca iz gradske kase.

Preme izvodima za plaćanje koje je centralama opozicionih partija dostavio Gospić, lokalna DPS-SDP-HGI vlast sve oglase koje je po zakonu dužna učiniti javnim, objavljuje po pravilu u „Pobjedi“.

Sa tom medijskom kućom koja je u vlasništvu grčkog tajkuna Petrosa Statisa, Opština Tivat je sklopila i poseban nespecificiran ugovor na osnovu kojeg je „Pobjedi“ krajem januara, isplatila iznos od 5 hiljada eura. Skoro 13 hiljada eura, Opština je po raznim osnovama uplatila na račun pravnog lica „Omladinska zadruga“ koje vode aktivisti lokalnog DPS-a, a od čega se najveći iznos odnosi na stavku „za sezonce“.

Za „medijske usluge i promotivne aktivnosti“ Opština Tivat je do početka septembra potrošila ukupno 25.250 eura.

Na analitičkoj kartici vidi se da Opština plaća honorar lokalnog dopisnika Radija Crne Gore za što se mjesečno iz gradske kase izdvaja 300 eura. Opština Tivat mjesečno plaća i po 250 eura za medijske usluge radio stanice Antena M iz Podgorice.

Građani će morati da kupe Statisove „Pobjedu“ ili pak, „Dnevne novine“ kojima je do početka septembra plaćeno preko 2,6 hiljada eura za objavljivanje čestitki, odnosno za poseban projekat „10 godina obnove nezavisnosti“ koji je realizovala „Pobjeda“. pored vlastitog javnog servisa Radio Tivat, Opština Tivat finansirala je i lokalni javni servis Radio Budva kojem je za medijske usluge pružene u periodu od 29. marta do 15. aprila ove godine, u vrijeme kampanje za lokalne izbore u Tivtu, plaćeno 357 eura.

Ovaj članak je napravljen u okviru partnerstva sa Monitoringom Balkana i Kavkaza (Osservatorio Balcani e Caucaso) za potrebe Evropskog centra za slobodu štampe i medija (ECPMF), a koji sufinansira Evropska komisija. Sadržaj ovog članka je isključivo odgovornost “Vijesti”, i ni na koji način se ne može interpretirati kao stav Evropske unije.

Bonus video: