HGI: Nastava na hrvatskom jeziku da postane dio redovne nastave obrazovnog sistema

"HGI smatra da politiku obrazovanja treba unaprijediti i što bolje uskladiti sa tržištem rada. Obrazovni sistem treba dati više podsticaja studentima koji žele studirati u inostranstvu, a za uzvrat svoje znanje primjenjivali u Crnoj Gori", izjavio je Adrijan Vuksanović nosilac liste HGI na predstojećim parlamentarnim izborima
112 pregleda 29 komentar(a)
Adrijan Vuksanović, Foto: HGI
Adrijan Vuksanović, Foto: HGI
Ažurirano: 22.09.2016. 13:36h

Hrvatska građanska inicijativa će svojim budućim djelovanjem raditi dodatno na afirmaciji nastave na hrvatskom jeziku, kako bi bila održiva, a samim tim i postala dio redovne nastave crnogorskog obrazovnog sistema, saopštio je danas Adrijan Vuksanović nosilac liste HGI na predstojećim parlamentarnim izborima.

"HGI smatra da politiku obrazovanja treba unaprijediti i što bolje uskladiti sa tržištem rada. Obrazovni sistem treba dati više podsticaja studentima koji žele studirati u inostranstvu, a za uzvrat svoje znanje primjenjivali u Crnoj Gori", izjavio je Vuksanović.

On je dodao da je zahvaljujući djelovanju HGI, koji je most saradnje između Crne Gore i Hrvatske, studentima i postdiplomcima omogućeno da svi zainteresovani studeni, stiču i usavršavaju znanja na prestižnim univerzitetima u Hrvatskoj.

"U okviru crnogorskog obrazovnog sistema funkcioniše dopunska nastava na hrvatskom jeziku, koju pohađaju djeca hrvatske nacionalne zajednice, kao i zainteresovana djeca drugih nacionalnosti u Boki kotorskoj. Da HGI veoma vodi računa o obrazovanju mladih, ide u prilog činjenica da naša stranka iz sopstvenih sredstava, posljednjih pet godina stipendira 11 studenata. Takođe, omogućili smo godinama unazad svoj zainteresovanoj djeci iz Tivta i Kotora besplatne kurseve engleskog jezika, bez obzira na njihovu nacionalnost, jer mi se ne bavimo takvom vrstom prebrojavanja“, naglasio je Vuksanović.

Bonus video: