Prava Crna Gora: Istraživanje CEDEM-a grubi falsifikat

Iz Prave su kazali da istovremeno, pojedine opozicione partije "koje po ovom falsifikatu od istraživanja imaju daleko bolji rejting od Prave Crne Gore, u stvarnosti nemaju nikakve političke aktivnosti i težine i predstavljaju političke leševe."
158 pregleda 0 komentar(a)
Prava Crna Gora, Foto: Savo Prelević
Prava Crna Gora, Foto: Savo Prelević

Iz Prave Crne Gore saopšteno je da svakom ko makar malo prati političku scenu i ko je, s tim u vezi, propratio prethodne predsjedničke i lokalne izbore, jasno da je najnovije istraživanje CEDEM-a, "makar u dijelu rejtinga Prave Crne Gore i njenog lidera, Marka Milačića, grubi falsifikat."

Iz te partije su reagovali na novo istraživanje CEDEM-a.

"Naime, Prava Crna Gora je učestvujući na predsjedničkim izborima sa svojim kandidatom, nakon samo dva mjeseca postojanja. osvojila skoro 10 000 glasova, što je 2.8%, dakle u zoni cenzusa, i to prije čak osam mjeseci, skoro bez ikakve partijske infrastrukture, i to imajući za svoje konkurente sa jedne strane Mila Đukanovića, a sa druge zajedničkog kandidata većeg dijela opozicije. Takođe, na lokalnim izborima koji su uslijedili odmah nakon toga, Prava Crna Gora je ostvarila parlamentarni status u nekoliko opština, dok smo u Podgorici, ponovo bez partijske infrastrukture, osvojili skoro 2.5%. Od tada Prava Crna Gora je jedna od najaktivnijih političkih partija u Crnoj Gori koja, pored terenskih, mediijskih i regionalnih aktivnosti, uveliko radi na podizanju svoje partijske infrastrukture i prepoznatljivosti, ali i direktno komunicira sa građanima kroz kampanju ''Kucamo na Prava vrata'', a treba dodati da su nam prišli pojedini veoma prepoznati pojedinci, pa i čitava politička partija Novice Stanića sa dva odbornika u Pljevljima", saopštili su iz Prave.

U saopštenju dodaju da su tako prisutni u svim većim gradovima, a kancelarije njihove partije postoje širom Crne Gore.

"Uz saopštenje prilažemo i istraživanje CESID-a rađeno između 27. januara i 9. februara ove godine, dakle prije svih navedenih aktivnosti, pa samim tim i spomenutih izbora, ali i neposredno prije formiranja naše političke partije, koje smo radili za naše interne potrebe pa ga nismo ni objavljivali, a po kome je naš lider, Marko Milačić, u tom trenutku bio na šestoj poziciji po popularnosti u Crnoj Gori i to, ponavljamo, maltene prije svih naših aktivnosti od kojih su mnoge izašle van granica Crne Gore. Takođe, da je riječ o istraživanju koje ima za cilj druge motive, a ne istinito prikazivanje rejtinga političkih subjekata i političara, pokazuje i ogromna nesrazmjera između rezultata današnjeg istraživanja rejtinga pojedinih opozicionih partija, sa njihovim rezultatima i rezultatima koalicija u kojima su oni učestvovali na nedavnim izborima", saopšteno je.

Iz Prave su kazali da istovremeno, pojedine opozicione partije "koje po ovom falsifikatu od istraživanja imaju daleko bolji rejting od Prave Crne Gore, u stvarnosti nemaju nikakve političke aktivnosti i težine i predstavljaju političke leševe."

"Takođe, prema pouzdanim informacijama Prave Crne Gore, prema istraživanju IPSOS-a nedavno rađenog za interne potrebe DPS-a, Prava Crna Gora je uveliko i stabilno iznad cenzusa. Imajući sve ovo u vidu jasno je da je riječ, makar što se naše partije tiče, o grubom falsifikatu i tendencioznom spinovanju i zavaravanju javnosti sa ciljem da se našoj političkoj partiji kao partiji u usponu i nastajanju nanese politička šteta. Gospodinu Bešiću, kao dobro poznatom Đukanovićevom istraživaču javnog mnjenja koji mu je po tom osnovu i poklonio državljanstvo, poručujemo da su ovakvi pokušaji diskreditacije kratkog daha, a da će Prava Crna Gora to dokazati ne samo na narednim izborima, već i uskoro kada ćemo prezentovati opsežno, potpuno transparentno i svima javno dostupno istraživanje javnog mnjenja", zaključeno je u saopštenju.

Bonus video: