Popović: Dio opozicije bi mogao da spori rezultate oktobarskih izbora

"Vjerujem da će uz veliku podršku OEBS-a doći do nesumnjivo fer i poštenih izbora i mislim da smo uradili sve što se može uraditi da izbori ne budu sporni nikome"
12 komentar(a)
Andrija Popović, predstavnici OEBS, Foto: Liberalna partija
Andrija Popović, predstavnici OEBS, Foto: Liberalna partija
Ažurirano: 22.09.2016. 12:03h

Lider Liberalne partije Andrija Popović ocijenio je da postoji bojazan da bi dio opozicije mogao da spori rezultate oktobarskih izbora "zbog nezadovoljstva svojim rezultatima".

Popović je danas razgovarao sa šefom posmatračke misije OEBS-a Romanom Jakičem i predstavnicom misije Zaronom Isailovom.

On sem kako se navodi u saopštenju LP zahvalio OEBS-u na doprinosu regularnosti izbornog procesa u Crnoj Gori.

"Vjerujem da će uz veliku podršku OEBS-a doći do nesumnjivo fer i poštenih izbora i mislim da smo uradili sve što se može uraditi da izbori ne budu sporni nikome", kazao je on.

Popović je istakao da je "Crna Gora na prekretnici", ali da ne sumnjam da će izbori biti regularni.

"Ostaje nam obaveza da dodatno uredimo dio predizborne kampanje i nadležni se pozabave načinom finansiranja i priliva novca određenim političkim subjektima, posebno onima koji i nijesu parlamentarni, koji nemaju nikakvo pokriće za ogroman novac te sumnjamo o kakvom se novcu radi", istakao je Popović.

Popović je podsjetio da su liberali u Crnoj Gori bili pokretači evropske, građanske i suverenističke politike.

"To je i opredijelilo Liberalnu partiju da na prijethodnim izborima oformi vlast sa DPS-om i manjinskim partijama ali i da na ovim izborima obnovi sporazum o saradnji sa DPS-om i ovaj izborni proces 16. oktobra uđe sa zajedničkom listom. Liberali su za evropsku Crnu Goru u NATO savezu i vjerujemo da je to pravi kurs Crne Gore, a u ovom partnerstvu najbolje možemo ostvariti taj cilj, kazao je Popović.

Bonus video: