Škrelja: Abazović udario na obraz mnogim Albancima

"Licemjerno je, pa čak i nepristojno, demonstrirati toliku mržnju prema partiji koja suštinski opredjeljuje državnu politiku Crne Gore, ako ni zbog čega drugog, makar zbog onih više od sto hiljada Albanaca, kojima je za vrijeme egzodusa na Kosovu, Crna Gora otvorila svoju granicu i na taj način sačuvala živu glavu"
129 pregleda 55 komentar(a)
Ljuiđ Škrelja, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ljuiđ Škrelja, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 21.09.2016. 15:39h

Izjavom, da DPS podržavaju samo korupirani Albanci, Dritan Abazović iz pokreta URA, udario je na obraz svojim mnogobrojnim sunarodnicima, saopštio je Luiđ Škrelja, poslanik Demokratske partije socijalista.

"Licemjerno je, pa čak i nepristojno, demonstrirati toliku mržnju prema partiji koja suštinski opredjeljuje državnu politiku Crne Gore, ako ni zbog čega drugog, makar zbog onih više od sto hiljada Albanaca, kojima je za vrijeme egzodusa na Kosovu, Crna Gora otvorila svoju granicu i na taj način sačuvala živu glavu. Da Abazovićeva izjava, nije plod mladalačke ishitrenosti ili posljedica pada koncentracije, jasno ukazuje i njegov odabir političkih saveznika. Danas je Abazović u koaliciji sa onim dijelom crnogorske opozicije koji je podržavao Miloševićevu politiku, a uveliko koketira i sa DF-om, koji najavljuje da će ukoliko se domogne vlasti, poništiti odluku o priznanju nezavisnosti Kosova", naveo je Škrelja.

On se takođe zapitao kako će Abazović doći među Albance i objasniti im šta je tačno htio reći u emisiji Petra Komnenića na TV "Vijesti".

"Kako će Abazović doći među Tuzane ili Ulcinjane da ih pogleda u oči nakon ovakvih uvreda? I među njegovim komšijama i sugrađanima ima mnogo onih koji cijene zalaganje DPS-a za međunacionalni sklad kao najveće bogatstvo suživota u Crnoj Gori i u skladu sa tim opredjeljuju svoju podršku na izborima. Siguran sam da ce i 16. oktobra Abazovićev avanturizam biti prepoznat među Albancima u Crnoj Gori koji će povjerenje i ovoga puta povjeriti onome ko je najsnažniji garant stabilnosti i sigurnosti – Demokratskoj partiji socijalista", zaključio je Škrelja.

Bonus video: