Pokret za Pljevlja pristupio DF: "Najkraći put za smjenu Đukanovića"

Mandić je iskazao žaljenje što je u jednom vremenu teških političkih odluka, nekadašnje predsjedništvo DF donijelo pogrešnu odluku da se opozicija u Pljevljima ne objedini i zajednički nastupi na prošlim lokalnim izborima, zbog čega je, između ostalog, taj grad, uz neviđenu izbornu krađu, zarobio DPS
78 pregleda 15 komentar(a)
Andrija Mandić, Novica Stanić, Foto: Demokratski front
Andrija Mandić, Novica Stanić, Foto: Demokratski front
Ažurirano: 21.09.2016. 14:56h

Pokret za Pljevlja, i zvanično je pristupio Demokratskom frontu, saopšteno je danas nakon sastanka predsjednika Nove srpske demokratije i člana predsjedništva DF-a Andrije Mandića i predsjednika Pokreta za Pljevlja Novice Stanića.

Stanić je kazao da on, kao opozicionar od uvođenja višepartijskog sistema pa do danas, smatra da je DF najbolji politički izbor ovoga vremena i najkraći put da se smijeni režim Mila Đukanovića.

Mandić je iskazao žaljenje što je u jednom vremenu teških političkih odluka, nekadašnje predsjedništvo DF donijelo pogrešnu odluku da se opozicija u Pljevljima ne objedini i zajednički nastupi na prošlim lokalnim izborima, zbog čega je, između ostalog, taj grad, uz neviđenu izbornu krađu, zarobio DPS.

Objedinjavanje opozicije nije bila samo odgovornost tadašnjeg predsjedništva DF nego, kako se navodi u saopštenju, i rukovodstva SNP, koje je vjerovalo da će koristeći probleme koji su tada nastupili u DF u Pljevljima, moći da se izbori za što bolju vlastitu poziciju.

Stanić je i tada zagovarao zajednički nastup opozicije, ali njegova inicijativa nije naišla na razumjevanje pa je on sa u martu 2014, dva mjeseca prije lokalnih izbora u Pljevljia, zajedno sa svojim pristalicama napustio Novu. Na izborima te godine Pokret za Pljevlja nastupio je u koaliciji sa SNP-om.

Zahvaljujući se Glavnom odboru Pokreta za Pljevlja na odluci da pristupi Frontu, Mandić je kazao da NOVA smatra da objedinjavanjem svih pravih antirežimskih snaga mogu ostvariti njihov izborni program – Da radi Crna Gora.

"To će pomoći i da se u Pljevljima otvore nova radna mjesta, da popravi ekologija, tog prirodnim resursima bogatog grada i suzbije organizovani kriminal i korupcija", navodi se u saopštenju nakon sastanka.

Bonus video: