SADA PROVJERAVAJU POTPISE PODRŠKE

Za izbore u Kotoru predato 12 lista

Sekretar OIK-a, Maja Mršulja kazala je da su liste za nastup na lokalnim izborima predale Demokratska partija socijalista, Socijaldemokratska partija, Socijaldemokrate Crne Gore i Stranka srpskih radikala. Liste su predale i Demokratski front, Socijalistička narodna partija, Demos, Demokrate, Liberalna partija, Hrvatska građanska inicijativa, Pozitivna Crna Gora i Građanski pokret URA
124 pregleda 11 komentar(a)
Kotor, Foto: Shutterstock.com
Kotor, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 21.09.2016. 11:13h

Za učešće na lokalnim izborima u Kotoru predato je 12 lista, saopšteno je iz Opštinske izborne komsije (OIK).

Sekretar OIK-a, Maja Mršulja kazala je agenciji Mina da su liste za nastup na lokalnim izborima predale Demokratska partija socijalista, Socijaldemokratska partija, Socijaldemokrate Crne Gore i Stranka srpskih radikala.

Liste su predale i Demokratski front, Socijalistička narodna partija, Demos, Demokrate, Liberalna partija, Hrvatska građanska inicijativa, Pozitivna Crna Gora i Građanski pokret URA.

Mršulja je rekla da su političke partije liste predale u skladu sa Zakonom o izboru odbornika i poslanika, da je uredno predata i potrebna dokumentacija.

Kako je dodala, liste su predate Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) kako bi se provjerila vjerodostojnost potpisa podrške.

“Moramo sačekati potvrdu tih potpisa od MUP-a, nakon toga će liste na sjednici OIK-a biti i formalno potvrđene", kazala je Mršulja.

Lokalni izbori u Kotoru biće održani 16. oktobra.

Preporučujemo za Vas