POZITIVNA NAPALA POLITIČKU KONKURENCIJU

Pajović: Neće nesretnici za šaku rubalja rušiti Crnu Goru

"Neophodan nam je oštar zaokret u ekonomskoj politici, jer su pogubni rezultati neoliberalne ekonomske škole koji su za 27 godina stvorili vrlo malo bogatih i jako mnogo siromašnih građana"
122 pregleda 305 komentar(a)
Ažurirano: 08.02.2019. 18:49h

Na prvoj izbornoj konvenciji Pozitivne Crne Gore, predsjednik partije i predsjednik Skupštine Crne Gore Darko Pajović poručio je iz Bara da "nesretnici koji su za šaku rubalja krenuli da ruše Crnu Goru" neće uspjeti u svojoj namjeri.

U govoru obilježenom naglašenom patriotskom i socijalnom retorikom, Pajović je kazao da je u Crnoj Gori vrijeme za promjene i da će ih ova stranka iznijeti iz pozicije vlasti, a ne kao "oni koji su se sjetili promjena tek kada su nakon 18 godina izbačeni iz vlasti i ostali bez beneficija".

"Crna Gora mora biti država socijalne pravde i solidarnosti, jer je na njima stvorena. Neophodan nam je oštar zaokret u ekonomskoj politici, jer su pogubni rezultati neoliberalne ekonomske škole koji su za 27 godina stvorili vrlo malo bogatih i jako mnogo siromašnih građana. Napravićemo preraspodjelu bogastva tranzicionih bogataša. Mi smo 27. januara sačuvali državu Crnu Goru, pokazali smo da znamo da vodimo državu", kazao je Pajović u punoj sali barskog Doma kulture.

On je rekao da se Pozitivna obraća hrabrim, mudrim i čestitim ljudima "kojih ima i u vlasti i u opoziciji" koji traže promjene i sigurnost, zatraživši poitičku podršku za promjene na bolje "koje ćemo sprovesti od 16. oktobra".

"Ne obraćamo se onima kojima je mjera patriotizma bankovni račun, ni onima koji ne znaju ni što je država, ni što je patriotizam. Mi nikada nećemo izdati Crnu Goru. O korupciji danas pričaju i etiketiraju oni koji nemaju ni stida ni obraza, koji su i sami ogrezli u korupciji,koji su tokom svih ovih godina u vlasti i opoziciji stekli lijepe imetke. Između ruske opozicije, medijskih tajkuna i vlastite države, mi biramo vlastitu državu. Svi se nešto snebivaju ovih dana da kažu odakle su pare za  kampanje, a mi to iz Bara kažemo jasno i glasno - to su ruske pare i njima se ruši Crna Gora, a mi goloruki odbranićemo Crnu Goru od nesretnika koji su z ašaku rubalja krenuli da je ruše", kazao je Pajović.

"Moramo imati državu u kojoj će ljudi živjeti normalno, u kojoj se neće okretati glava od onih koji imaju probleme, u kojoj ne smije stanovati strah da će između izbora nestati država", naveo je Pajović.

Zamjenica predsjednika stranke i potpredsjednica Vlade Crne Gore Azra Jasavić istakla je da nije vrijeme za govore "već za odgovore i da se čisti žito od kukolja", usmjerivši oštricu svog govora ka političkoj konkurenciji, poručivši svima ponaosob da "neće moći proći".

"Ključari nude ključ koji će zaključati Crnu Goru u krvave balkanske kaveze i skrenuti je sa evroatlantskog puta. Taj će ključ otključati samo državnu kasu. Prvi ključar od pozadi, milioner, sada želi bilione, drugi ključar je na leđima DF zamalo došao na tron, zadužio ih, vele, za milion eura i okrenuo im leđa, puno bi nas koštao da se dohvati državne kase. Treći ključar je slučajni saputnik koji samo smišlja zakone kako bi poljuljao zakone kao da je tuđa država", rekla je Jasavić.

"Ovi što hoće državu za sve, peru prljavu savjest, to su piromani koji su zarad svoje koristi na oktobarskim lomačama prinosili državu  kao žrtvu onima koji je nikad nisu priznavali. "Oni ili on" vraćaju nas u srednji vijek, a Kosovska bitka je davno završena. "Siguran korak" mora biti korak promjena koje donose nepotkupljivi, časni ljudi, pitam se da li je njihov korak siguran, bez promjena na bolje. Siguran korak neće moći proći. Ovi što nude pobjede a ne podjele nude obmane, njihova duhovna matrica je podjela, samo su se ukrili. Ovi "dosljedni" nastaviće đe su stali, da se griju pored državne kase, da uzimaju stanove i da se šlepaju na leđima sigurnih koraka, tu promjena nema", rekla je Jasavić.

Predsjednik barskog odbora Pozitivne i predsjednik SO Bar Radomir Novaković Cakan kazao je da sve promjene počinju iz Bara, te da iz ove partije građanima neće biti upućivane priče koje nisu realne "mi smo na iskrenom putu jer volimo Crnu Goru".

Na konvenciji otvorenoj intonacijom državne himne, predstavljena je izborna lista partije sa 81 kandidatom.

Galerija

Preporučujemo za Vas