Krivokapić: Država je ozbiljna rabota, ne može u nesigurne ruke

"SDP je dokazao da zna graditi i čuvati državu i kad su nas proganjali i kad smo je vodili. I kad su bili drugi kapetani kormilo ka zapadu je bilo u našim rukama"
64 pregleda 0 komentar(a)
SDP Podgorica, Foto: Sdp.co.me
SDP Podgorica, Foto: Sdp.co.me
Ažurirano: 20.09.2016. 13:30h

Socijaldemokratskoj partiji je zapalo da očuva baklju i luču slobode nezavisne građanske Crne Gore. Ali i važnije od toga - upalimo novu luču koja će okupiti Crnu Goru. Da je slogom trajno utemeljimo među evropske narode, kako oni žive po zakonu i uređeno, kazao je predsjednik SDP i nosilac liste SDP Država svima Ranko Krivokapić.

Odbor Glavnog grada SDP-a je sinoć organizovao koktel sa aktivistima partije kojim je započeta izborna kampanja liste "SDP – Ranko Krivokapić – Država svima" u Podgorici.

"Da nije četvrt vijeka SDP-a na pravoj strani istorije, pokret za nezavisnost ne bi imao partiju sa kojom bi danas uspravno izašao pred sud istorije. Saborci od početka iz antiratnog pokreta sad se ponovo okupljaju da odbranimo čast građanske, nezavisne, evroatlanske Crne Gore. Reći će neko nije lako, a ima li išta vrijedno u životu Crne Gore da je dobila lako ", rekao je Krivokapić.

On je naglasio da su izbori prilika da se otvori nova fazu izgradnje države svih.

"Na početku smo je zaslužili, a 16. oktobra ćemo je i dobiti. Volio bih da na izborima ima onih koji traju duže od nas na evropskom putu, koji su bolji od nas, tada bi teret na našim leđima bio bi lakši, ali nema", istakao je Krivokapić.

On je rekao da je država ozbiljna rabota, i da ne može u nesigurne ruke.

Naveo je da je SDP prekaljen u antiratnom vremenu i dokazan u evroatlanskim intergracijama.

"SDP je dokazao da zna graditi i čuvati državu i kad su nas proganjali i kad smo je vodili. I kad su bili drugi kapetani kormilo ka zapadu je bilo u našim rukama", rekao je Krivokapić.

Naglasio je da Evropska Crna Gora mora biti stara po kodeksu čojstva i junaštva, a nova po spremnosti da se mijenja.

"Da se mijenja da bude kakva nikad nije bila potpuno integrisana u standarde evropskih sloboda i održivog razvoja", istakao je Krivokapić.

Bonus video: