Đukanović u Njujorku razgovarao sa crnogorskim iseljenicima

Kako je saopšteno iz Vlade, Đukanović se, podsjećajući na prvu deceniju nezavisnosti, zahvalio iseljenicima na njihovom doprinosu obnovi crnogorske državnosti i afirmaciji savremene Crne Gore čiji su oni neodvojivi dio
416 pregleda 27 komentar(a)
Ažurirano: 20.09.2016. 14:51h

Premijer Milo Đukanović susreo se u Njujorku sa predstavnicima iseljeničke zajednice Crne Gore.

Domaćin susreta bio je biznismen Refko Radončić u svom hotelu na Menhetenu.

Kako je saopšteno iz Vlade, Đukanović se, podsjećajući na prvu deceniju nezavisnosti, zahvalio iseljenicima na njihovom doprinosu obnovi crnogorske državnosti i afirmaciji savremene Crne Gore čiji su oni neodvojivi dio.

Izrazio je zadovoljstvo zbog prilike za susret u Njujorku, u kojem su crnogorski iseljenici, kao i širom Amerike, kako je kazao, uvaženi lojalni građani svoje nove domovine.

"Đukanović je upoznao sagovornike sa aktuelnim procesima Crne Gore, uz ocjenu da je naša zemlja za deset godina učvrstila multietnički sklad i unutrašnju stabilnost i ostvarila ozbiljan napredak ne samo na putu ka Evropskoj uniji i NATO, već i na ekonomskom planu. U tom kontekstu je posebno govorio o razvojnim infrastrukturnim projektima u putnoj privredi, turizmu i energetici, posebno potencirajući opredijeljenost Vlade za efikasnije korišcenje razvojih potencijala na sjeveru Crne Gore, odakle potiče i većina crnogorskih iseljenika", navodi se u saopštenju Vlade.

Đukanović se zahvalio grupi predstavnika dijaspore na njihovom humanitarnom angažmanu, na pomoći institucijama i drugim subjektima u Crnoj Gori, kao što su Zavod "Komanski most" i Nevladina organizacijia "Help" iz Plava...

"Predstavnici iseljeničke zajednice su iskazali zadovoljstvo susretom sa premijerom i spremnost za jačanje veza s domovinom raznim kanalima, pozdravljajući politiku Vlade koja je usmjerena na stvaranje što povoljnijih uslova za biznis, i za ravnomjerniji razvoj zemlje", zaključuje se u saopštenju Vlade.

Galerija

Bonus video: