Svjesni važnosti predstojećih izbora: HGI predala izbornu listu

Nosilac liste Ljiljana Velić je kazala da u programu HGI "Za bolji Kotor" nude rješenja za jačanje putne i vodovodne infrastrukture, kao i projekte iz oblasti kulture, sporta i obrazovanja, koji će biti usmjereni ka mladima, djeci,osobama sa invaliditetom i licima starije dobi
79 pregleda 0 komentar(a)
HGI, Foto: Hgi.co.me
HGI, Foto: Hgi.co.me
Ažurirano: 19.09.2016. 11:18h

Hrvatska građanska inicijativa danas je Državnoj izbornoj komisiji, predala listu kandidata za predstojeće parlamentarne izbore. Lista nosi naziv "Hrvatska građanska inicijativa- HGI Od srca"!

Nosilac liste Adrijan Vuksanović kazao je da vjeruje da su Hrvati u Crnoj Gori svjesni važnosti predstojećih izbora i značaja predstavnika hrvatske nacionalne manjine u najvišem zakonodavnom domu.

"Podrškom Hrvatskoj građanskoj inicijativi, Hrvati u Boki kotorskoj i cijeloj Crnoj Gori dobijaju legitimnog predstavnika u najvišem zakonodavnom domu, koji će na najbolji način odgovoriti njihovim interesima i potrebama", istakao je Vuksanović.

Predstavnici HGI, prilikom predaje liste, donijeli su i maslinu sa plodom.

"Vjerujemo da će i naš rad i djelovanje biti plodonosno, a svi znamo šta maslina simbolizuje", poručio je Vuksanović.

Vuksanović je kazao i to da su kandidati na listi HGI ugledni i ostvareni građani.

"Posebno bih istakao da našu listu čine kandidati različitih obrazovnih profila, akademski građani, radnici, penzioneri, kao i mladi a zastupljenost žena je 36 odsto".

Vuksanović je naglasio da Hrvatska građanska inicijativa nudi realan i ostvariv program, koji kao kvalitetan, pored građana hrvatske nacionalne zajednice, prepoznaju i građani drugih nacionalnosti.

Hrvatska građanska inicijativa, odlukom Središnjeg odbora, na predstojeće parlamentarne izbore izlazi samostalno.

"Za bolji Kotor - HGI od srca"

Hrvatska građanska inicijativa danas je predala listu kandidata za predstojeće lokalne izbore Opštinskoj izbornoj komisiji u Kotoru.

Nosilac liste Ljiljana Velić je istakla da je na listi HGI zastupljeno 45% žena.

"Takođe, svi kandidati su ugledni građani Kotora, profesionalno i emotivno vezani za grad, te žele da Kotor dobije značaj koji mu pripada istorijski, kulturno i ekonomski", saopšteno je iz ove partije.

Velić je naglasila da će Hrvatska građanska inicijativa na lokalnim izborima u Kotoru nastupiti samostalno pod sloganom "Za bolji Kotor – HGI Od srca".

U svom izbornom programu, dodala je Velić, Hrvatska građanska inicijativa ima realne i jasne ciljeve iznesene u sedam stavki.

"Luka Kotor treba da ostane u vlasništvu grada, te da uz dugoročnu koncesiju realizuje investicijske planove i jača lučku infrastrukturu. Opština Kotor kroz razne subvencije i uvođenje mjesta savjetnika u Sekretarijatu za preduzetništvo, komunalne djelatnosti i saobraćaj jača razvoj poduzetništva i kulturu poduzetništva kod naših sugrađana", rekla je Velić

Velić je kazala da u programu HGI "Za bolji Kotor" nude rješenja za jačanje putne i vodovodne infrastrukture, kao i projekte iz oblasti kulture, sporta i obrazovanja, koji će biti usmjereni ka mladima, djeci,osobama sa invaliditetom i licima starije dobi.

"Sigurni smo da će Kotoranke i Kotorani prepoznati kvalitet našeg programa i podržati HGI Od srca na lokalnim izborima", zaključeno je.

Bonus video: