Izmislili podršku evropskih liberala

"Kao ALDE ne zauzimamo stav o unutrašnjoj politici partija, tako da nismo, niti ćemo dati podršku u vezi sa tim stvarima"
86 pregleda 62 komentar(a)
Andrija Popović, Foto: Arhiva Vijesti
Andrija Popović, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 19.09.2016. 05:45h

Liberalna partija izmislila je podršku ALDE saveza evropskih liberala o njihovom ulasku na listu DPS-a.

Iz partije Andrije Popovića, koja je članica ALDE, u ponedjeljak je saopšteno da je taj savez evropskih liberalnih partija, pozdravio odluku da se uđe u koaliciju “Siguran korak”.

Iz ALDE saveza su “Vijestima” rekli da se oni ne miješaju u domaću politiku bilo koje države, te da ne daju podršku bilo takvim stvarima.

"Evropski liberali pozdravili su odluku Liberalne partije da na izbore nastupi u koaliciji „Sigurnim korakom“. Oni će snažno podržati kampanju liberala u Crnoj Gori“, saopšteno je iz LP nakon učešća njihovog delegata na sastanku mladih liberalnih lidera u Dablinu.

Oni su naveli da je potpredsjednik ALDE saveza Timi Duli rekao da evropski liberali očekuju da Liberalna partija nakon izborne pobjede bude dio nove vlasti u Crnoj Gori.

"Tokom neformalne diskusije tokom večere u Dablinu koja je bila u sklopu programa sastanka mladih lidera, delegat iz crnogorske Liberalne partije diskutovao je o odluci njegove partije da se pridruži koaliciji, kao i trenutnom stanju u politici u Crnoj Gori sa potpredsjednikom ALDE Timijem Dulijem. On je pozdravio najnovije vijesti. Svako ima pravo na lično mišljenje, ali kao ALDE mi ne zauzimamo stav o unutrašnjoj politici partija članica, tako da nismo, niti ćemo dati izjavu ili podršku u vezi sa tim stvarima”, kazali su "Vijestima" iz ALDE saveza.

LP će na oktobarskim izborima nastupiti sa DPS-om, ali ne u koaliciji. Partija Mila Đukanovića dala je dva mjesta na izbornoj listi predstavnicima LP-a.

Bonus video: