Ključ: Nudimo program pomirenja Crne Gore

"Ideal Žabljak 2016. godine je da Žabljak stigne do 1995. ili 1998. godine. Ne pravim igru riječi. To je cilj, da se stigne tamo gdje smo bili prije 25 godina", poručio je Lekić
122 komentar(a)
Ažurirano: 18.09.2016. 16:22h

Velika koalicija "Ključ" nudi strategiju izlaska iz krize, poručeno je sa konvencije te koalicije na Žabljaku.

Lider Velike koalicije Miodrag Lekić, kazao je da će se Ključ zalagati za izgradnju društva rada i individualne odgovornosti. Osnovni zadatak je, kako on kaže, zaustavljanje propasti Crne Gore.

"Ideal Žabljak 2016. godine je da Žabljak stigne do 1995. ili 1998. godine. Ne pravim igru riječi. To je cilj, da se stigne tamo gdje smo bili prije 25 godina", poručio je Lekić.

Jedan od lidera koalicije, Srđan Milić, naglasio je da jedinstvena koalicija Ključ nudi program pomirenja Crne Gore.

"Danas, onaj koji je iskreno izašao na referendum I glasao za nezavisnu Crnu Goru, zajedno stoji sa onim koji je iskreno glasao za zajedničku državu. Tu su jer vole i žele Crnu Goru", poručio je Milić.

Jedan od lidera koalicije Žarko Rakčević poručio je da je ključni dio programa Koalicije decentralizacija. Naglašava da sva zarada Nacionalnog parka "Durmitor", treba da se troši tamo gdje i zarađena.

"Ne treba Podgorica da raspoređuje vaš novac i da opredjeljuje gdje će ići 700.000 eura koji se zarađuju na ovim prostorima", naglasio je Rakčević.

Član Opštinskog odbora DEMOS-a na Žabljaku, Vlado Karadžić, poručio je da je vrijeme da mladi uzmu ključ u svoje ruke i zatvore vrata kriminalu, korupciji i nepotizmu.

"Da li žabljačka mladost svoju budućnost treba da ulaže u kladionice - ne. Mi hoćemo da radimo, hoćemo da stvaramo", poručio je Karadžić.

Predsjednik Opštinskog odbora SNP-a na Žabljaku Milanko Ćetković ubijeđen je da će Žabljačani 16. oktobra postaviti temelj za razvoj demokratije u Crnoj Gori.

"Temelj demokratije je smjenjivost vlasti i svaka država u kojoj se ne mijenja nije ni demokratski razvijena ni ekonomski prosperitetna", poručio je Ćetković.

Kandidat za poslanika Dritan Abazović, kazao je da će Ključ raskidati štetne privatizacione ugovore, usvojiti novi model za razvoj poljoprivrede i turizma

"Programski smo se obavezali da osnujemo Fond za razvoj sjevera. Ne da imamo prazna obećanja, već da zaista damo olakšice onima koji žele da se vrate u rodnu grudu", poručio je Abazović.

Na konvenciji Velike koalicije Ključ na Žabljaku govorili su i Aleksandra Vuković, Velimir Knežević, Milan Marković i Živko Taušanović, Vladimir Milićević i Beba Popović.

Galerija

Bonus video: