DPS Nikšić: Urađeno mnogo više od mogućeg iz oblasti socijalne politike

"Sredinom 2016. godine uručili smo ključeve za 62 interno raseljene porodice sa Kosova i Metohije, a u toku je izgradnja zgrade za rješavanje stambenog pitanja penzionera kojom će biti riješen veoma značajan problem ove ciljne grupe pa izuzetno povoljnim uslovima", kazao je Mitrović
266 pregleda 15 komentar(a)
DPS, Nikšić, Foto: Svetlana Mandić
DPS, Nikšić, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 18.09.2016. 08:25h

U Nikšiću je, prema riječima Ivana Mitrovića, odbornika DPS-a, u prethodnom četvorogodišnjem mandatu urađeno mnogo više od mogućeg iz oblasti socijalne politike zbog toga će im, kako je kazao na konferenciji za novinare, građani i dalje vjerovati.

Dograđena je i adaptirana zgrada Centra za socijalni rad, izgrađena savremena pristupna rampa za lica sa invaliditetom čime je omogućen nesmetan pristup Centru, otvorena su tri Dnevna boravka za stara lica i gradski vešeraj u kome je obezbijeđena besplatna usluga svim korisnicima dnevnih boravaka za stare i građanima starijim od 65 godina o kojima nema ko da brine.

U ovoj godini, kazao je Mitrović, započet je projekat “Pomoć u kući za stare” u sklopu koga 18 geronto domaćica obilazi 167 staračkih domaćinstava.

"Sredinom 2016. godine uručili smo ključeve za 62 interno raseljene porodice sa Kosova i Metohije, a u toku je izgradnja zgrade za rješavanje stambenog pitanja penzionera kojom će biti riješen veoma značajan problem ove ciljne grupe pa izuzetno povoljnim uslovima", kazao je Mitrović.

Istakao je da su uspješno sproveli dopunu Zakona o socijalnoj i dječijoj zaštiti i da 2.554 žena sa teritorije opštine Nikšić prima mjesečnu naknadu po osnovu troje i više djece, kao i da je naknadu roditelju ili staratelju lica koje je korisnik lične invalidnine ostvarilo njih 195.

"Crna Gora je pravna, ekonomski stabilna i prije svega humana država koja temelji svoj razvoj na takvim principima", zaključio je Mitrović.

Bonus video: