Stijepovićeva kćerka "poklon" platila 150.000 eura

Prema ugovoru u koji su “Vijesti ” imale uvid, Dragana Stijepović, u to vrijeme pripravnica, stan je u potpunosti isplatila M. J. iz Podgorice...
368 pregleda 0 komentar(a)
Slavoljub Stijepović, porodica, Foto: Savo Prelević
Slavoljub Stijepović, porodica, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 18.09.2016. 06:37h

Dragana Stijepović, kćerka gradonačelnika Podgorice Slavoljuba - Miga Stijepovića, platila je dvosoban stan u centru Budve 150.000 eura.

Prema kupoprodajnom ugovoru iz aprila 2013. godine, tada dvadesetčetvorogodišnja pripravnica u “Telekomu”, stan je u potpunosti isplatila prije nego što je i zaključen.

Ugovor sklopljen pred notarom u Kotoru u koji su “Vijesti” imale uvid, dematuje navode Stijepovića koji je ranije tvrdio da je njegova kćerka taj stan, o kojem su “Vijesti” pisale, dobila od rodbine. On juče nije odgovarao na telefonske pozive redakcije.

“Vijesti” su prošle godine objavile da je Stijepovićeva postala vlasnica stana od 72 kvadrata na jednoj od najatraktivnijih lokacija, u takozvanim “Avalinim” zgradama, pored luksuznog poslovnog centra “TQ Plaza”, na 150 metara od Staroga grada.

Tada je Stijepovićeva kćerka i upisana u katastarsku evidenciju Uprave za nekretnine kao vlasnica stana.

Gradonačelnik Podgorice tada je, međutim, saopštio da da nije riječ o kupovini stana, već da je Dragani stan poklonila rodbina iz inostranstva.

“Nije javni funkcioner, ne živi pod mojim krovom, da bi bila u obavezi da prijavljuje imovinu, pa ni ovu koju je dobila od rodbine, koja živi i zarađuje van Crne Gore. Kao i svaki roditelj, i ja bih volio da sam u prilici da stvorim više za svoju djecu, ali to što im ostavljam zarađeno je časno i pošteno”, kazao je tada gradonačelnik Podgorice, istakavši da na “maliciozne novinske navode” ne reaguje kao javni funkcioner, već kao roditelj.

U Upravi za nekretnine odbili su zahtjev “Vijesti” da dostave hronologiju upisa za pomenutu nekretninu u srcu Budve, ali je u ugovoru dostavljenom redakciji jasno navedeno da je kuporpodajna cijena 150.000 eura.

Ugovor pred notarom zaključen je 4. aprila 2014. godine, a potpisli su ga Stijepovićeva i Podgoričanin M. J. - tadašnji vlasnik stana u Budvi.

Da je kćerka postala vlasnica stana vrijednog 150.000 eura, nije evidentirano u imovinskom kartonu Stijepovića za 2013, 2014. i 2015. godinu.

Predsjednik Komisije za sprečavanje konflikta interesa Slobodan Leković saopštio je prije godinu, kada su “Vijesti” objavile da je gradonačelnikova kćerka postala vlasnica stana, da je Stijepović “obavijestio Komisiju o kupovini stana u Budvi, čiji je vlasnik njegova kćerka, iako nije bio dužan da to učini, s obzirom na to da kćerka od ranije ne živi pod njegovim krovom”.

U kartonu gradonačelnika Podgorice svake godine je navedeno da je njegova kćerka vlasnica automobila “audi A3” iz 2004. godine, ali ne i stana u Budvi.

Nakon što je postala vlasnica stana u Budvu, Stijepovićeva je na svoje ime uknjižila i još jedan - dvosoban od 70 kvadrata na Malom brdu u Podgorici, koji je dobila na poklon.

Pejović: Osnovano sumnjamo da je Stijepović korumpiran

Iz budvanskog odbora Demokratske Crne Gore ocijenili su da najnoviji podaci o tome kako je Stijepovićeva stekla stan navode na sumnju da je njen otac - korumpirani gradonačelnik.

“Riječ je o veoma ozbiljnim saznanjima koja dodatno potkrepljuju osnovanu sumnju da je Stijepović korumpirani gradonačelnik glavnog grada. Tokom ovih godinu dana, u odbranu njegove nezakonito stečene imovine je stala i Uprava za nekrenine, koja je uporno odbijala da na zahtjeve Demokratske Crne Gore dostavi podatke o hronologiji upisa konkretene nepokretsnosti. I nova saznanja do kojih smo došli potvrđuje naše tvrdnje“, kazao je odbornik Demokrata Mijomir Pejović.

Bonus video: