Vujanović: Šteta stočarima sa sjevera se mora što prije nadoknaditi

"Iskazujem poštovanje republici Sloveniji i njihovoj razvojnoj pomoći čiji je značajan dio usmjeren prama Žabljaku. Procijenilo se da planinski turizam, u kome Slovenija ima bogato iskustvo, može kvalitetno prenijeti i na ovaj prostor", kazao je između ostalog Vujanović
87 pregleda 5 komentar(a)
Dan Opštine Žabljak, Foto: Obrad Pješivac
Dan Opštine Žabljak, Foto: Obrad Pješivac
Ažurirano: 17.09.2016. 11:57h

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, čestitajući dan Opštine Žabljak predsjedniku Opštine Veselinu Vukićeviću, odbornicima i građanima, iskazao je zadovoljstvo onim što je urađeno između dva praznika.

Konstatujući da je učinjeno dosta i da se kvalitetno koriste izuzetni resursi sa ambicijom da se razvoj Žabljaka ostvari primjereno njima.

"Iskazujem poštovanje republici Sloveniji i njihovoj razvojnoj pomoći čiji je značajan dio usmjeren prama Žabljaku. Procijenilo se da planinski turizam, u kome Slovenija ima bogato iskustvo, može kvalitetno prenijeti i na ovaj prostor. Vidjeli smo da su brojni projekti rađeni kroz njihovu razvojnu pomoć. Raduje njihovo raspoloženje da se tako nastavi i uvjeren sam da su projekti na Žabljaku usmjereni na pravi način, za dobro svih građana Žabljaka", kazao je Vujanović.

Upitan kakva je njegova poruka stočarima sa sjevera, čiji je stočni fond ugrožen bolestima, što se u državnim institucijama manifestuje za prebacivanje krivice i politikanstvo, Vujanović je kazao da se svima njima šteta mora nadoknaditi, u proceduri i to što prije, kako bi ti ljudi što bezbolnije nastavili sa poslom koji su i ranije radili.

Bonus video: