Milić predstavnike OEBS-a upoznao sa tokom kampanje Ključa

Milić je upoznao Jakiča sa radom predstavnika SNP-a u Koordinacionom tijelu MUP-a za praćenje implementacije izbornog procesa
4 komentar(a)
Srđan Milić, OEBS, Foto: SNP
Srđan Milić, OEBS, Foto: SNP
Ažurirano: 16.09.2016. 14:54h

Predsjednik Socijalističke narodne partije Crne Gore, Srđan Milić primio je danas predstavnike OEBS-ove kancelarije za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR) , koja je zvanično otvorila Misiju za posmatranje parlamentarnih izbora u Crnoj Gori, koji će se održati 16. oktobra. Pored šefa misije Romana Jakiča, sastanku je prisustvovala i Zarona Ismailova, politički analitičar.

Tema sastanka je, kako je saopšteno iz SNP-a, bila aktuelna politička situacija, s posebnim osvrtom na predstojeće izbore, sprovođenje kampanje, regularnost biračkog spiska i uopšte primjenu izbornog zakonodavstva.

"Predsjednik Milić je upoznao svoje današnje sagovornike sa tokom izborne kampanje Koalicije Ključ, koju čine DEMOS, SNP i URA, kao i sa osnovnim postulatima izbornog programa „Najbolje za Crnu Goru“. Predsjednik SNP-a je naglasio, da ovaj izborni program daje odgovore i rješenja na probleme i pitanja koji opterećuju građane Crne Gore godinama unazad usljed duboke moralne, političke, ekonomske i socijalne krize. Želimo da stvorimo uslove za razvoj našeg društva kao slobodnog, demokratskog, prosperitetnog i pravednog društva, društva nade, tolerancije, dijaloga, solidarnosti i kulture. Fokus naše kampanje biće diskusija o zaokretu u ekonomskoj politici, novom modelu ekonomskog razvoja, regionalni razvoj, socijalna politika, reforma javne uprave i decentralizacija, pravna država, održivi razvoj, zdrava životna sredina, unapređenje zdravstvenog sitema, obrazovanja i mnoga druga", navode iz SNP-a.

Tokom razgovora, Milić je upoznao Jakiča sa radom predstavnika SNP-a u Koordinacionom tijelu MUP-a za praćenje implementacije izbornog procesa, konkretnim primjedbama na neregularnosti koje postoje, posebno brojem promjena koje su izvršene u biračkim spiskovima.

"Kvalitet biračkog spiska je preduslov za održavanje slobodnih i fer izbora. Naša zajednička misija je da učinimo sve kako bi se izbori sproveli u skladu sa Zakonom", zaključio je Predsjednik SNP-a.

Bonus video: