Bečić: Pobjednici pričaju o budućnosti, gubitnici o prošlosti

„Ponosan sa što su Demokarte okupile ljude svih vjera i nacija, različitih političkih i ideoloških uvjerenja u prošlosti, da smo animirali mnogo apsitnetata i stvorili novu vrijednost koja je Crnoj Gori nedostajala svih ovih godina“, istakao je Bečić
106 pregleda 68 komentar(a)
Aleksa Bečić, Foto: Demokratska Crna Gora
Aleksa Bečić, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 16.09.2016. 18:03h

Demokratska Crna Gora je poslaničkom listom građanima ponudila novu generaciju političara i dala snažan pečat kadrovskoj i liderskoj obnovi u Crnoj Gori, ocijenio je lider stranke Aleksa Bečić.

„Program Demorata kao najobuhvatnija i sadržajnija politička ponuda na crnogorskoj političkoj pozornici, segmentirana u 30 poglavlja, identifikovao je sve goruće probleme crnogorskog društva ali i ponudio konkretna, realna i održiva rješenja kao putokaz izlasku iz duboke krize u kojoj se naša zemlja nalazi“, rekao je Bečić na konferenciji za novinare.

Progaram „Pobjede a ne podjele“, kako je kazao, nije program za jedne izbore.

„To je magistrala kojom Crna Gora mora dugoročno ići ako želimo sigurnu budućnost“, poručio je Bečić.

On je kazao da mu je drago da su opozicione kolege konačno shvatile da parola pobjede a ne podjele nama alternativu u Crnoj Gori.

Bečić je dodao da su, pored programa na državnom nivou, Demokarte koncipirale programe za jedinice lokalne samouprave, bez obzira da li se u njima održavaju izbori ili ne.

„Naš program je odgovor na ekonomsku, pravnu i moralanu degradaciju Crne Gore, na svađanje i dijeljenje braće i komšija, pokušaj prodaje crnogorske obale, uništavanje industrije Podgorice, Nikšića, Danilovgrad i Cetinja, na nestajanje čovjeka kao ključnog resursa sa sjevera naše zemlje, besumično zaduživanje naše djece i unučadi i na epidemiju organizovanog kriminala i korupcije“ , rekao je Bečić.

On je kazao da su, poslaničkom listom dali snažan pečat smjeni generacija, kadrovskoj i liderskoj obnovi u Crnolj Gori i ponudili građanima potpuno novu generaciju političara.

„Vjerujem da se po tome izdvajamo u odnosu na sve naše, uslovno rečeno, konkurente i izborne liste koje će nam biti takmaci u predstojećem izbornom procesu“, dodao je Bečić.

On je kazao da su Demokrate pred sobom postavile tri osnovna cilja a prvi je, kako je naveo, pomirenje Crne Gore kao uzvišeni cilj kojem moramo težiti svi bez obzira na političku opredijeljenost.

Prema riječima Bečića, zajedništvo, mir i sloga nemaju alternativu u Crnoj Gori.

„Ponosan sa što su Demokarte okupile ljude svih vjera i nacija, različitih političkih i ideoloških uvjerenja u prošlosti, da smo animirali mnogo apsitnetata i stvorili novu vrijednost koja je Crnoj Gori nedostajala svih ovih godina“, istakao je Bečić.

Kako je kazao, Demokrate teže vraćanju povjerenja građanja u politiku i političare.

„Vidjeli ste kako se može i principijelno i dosljedno u Crnoj Gori djelovati , i funkcionisati i biti respektabilan politički subjekat“, dodao je Bečić.

Prema njegovim riječima, u središtu programa Demokrata je čovjek sa svim njegovim problemima.

„Zato obećavamo građanima Crne Gore da ćemo zaustaviti ekonomski, neoliberalni princip prodaj- pozajmi - potroši. Da ćemo zaustaviti nezakonitu neplansku eksploataciju prirodnih bogatstava, zaustaviti uvozničke lobije koji uništavaju našeg voćara, ratara is stočara. Vratićemo srednju klasu, uvešćemo poreske olakšice, kreditno ćemo podsticati nlade bračne parovei njihovu preduzetničku aktivnost“, rekao je Bečić.

Kako je naveo, postaviće turizam na zdravim ostnovama, obnoviće porizvodnju, zaštitiće domaće tržište, porodica će ponovo biti stub društva a parava radnik će biti sveto pismo.

Bečić je kazao da građanima obećavaju „nemilosrdnu borbu protiv organizovanog kriminla i korupcije“.

„U kratkom roku pokazaćemo kako funcioniše pravna država, kako nema tog pojedinca i kriminalne grupe koji mogu biti izbad zakona. Jer red se mora uvesti, parvo mora zaživjeti a oteto se mora vratiti građanima Crne Gore“, poručio je Bečić.

On je kazao da o prošlosti pričaju samo gubitnici, koji nemaju šta da ponude u sadašnjosnit i koji su nemoćni pred izazovima budućnosti.

„To vam je slika i prilika predsjedniak Demokratske partije socijalista (DPS) sa početka predizborne kampanje“, dodao je Bečić.

O budućnosti, kaže on, pričaju oni koji mire i spajaju, koji imaju konkretan programa i kampanju vode srcem a ne novcem.

„O budućnosti pričaju pobjednici a ja sam siguran da vizija i program Demokrata predstavlja sigurnu i pobjedničku budućnost svih garđana Crne Gore“, zaključio je Bečić.

Nosilc liste Demokrata na lokalnim izborima u Budvi, Dragan Krapović saopštio je da će u izbornu listu predati u nedjelju.

„Tvrdim da je lista koju predstavljamo Budvanima ubjedljivo najbilji izbor koji oni mogu napraviti u svakom smislu, prije svega u moralnom i stručnom“, rekao je Krapović.

On je, kako je kazao, uvjeren da će Budvani to prepoznati i podržati listu Demokrat au velikom broju.

Nosila liste Demokrata na lokalnim izborima u Kotoru, Vladimir Jokić kaže da djelovanje partije u toj opštini ne vide kao klasičnu političku kampanju, već kao ozbiljnu borbu za spas Kotora.

On je kazao da su javnosti više puta uz dokaze prezentovali „štetno djelovanje i namjere sadašnje vlasti“.

„Tako smo u junu prošle godine prezentovali dokaze na kojima se vidi da je lokalni i državni DPS namjeravao i dalje namjerava da proda luku Kotor, pod plaštom starteške investicije“, naveo je Jokić.

Iako su ukazivali na probleme, kako je kazao, građanima nude rješenja svojim programom koncipiranim u 50 tačaka.

On je rekao da ni na državnom ni lokalnom nivou neće ostati nijemi na sve češće ugrožavnje bezbjednosti građana Kotora.

On je najavio da će listu kandidata za odbornike dostaviti opštinskoj izbornoj komisiji u ponedjeljak.

Bonus video: