Porodici ne smeta što je dijete u spotu sa Đukanovićem

Brajović je dodao da je unaprijed potpisan pristanak roditelja dječaka da bude u spotu, “a njemu je bilo vrlo prijatno u predsjednikovom krilu”
295 pregleda 181 komentar(a)
DPS spot
DPS spot
Ažurirano: 16.09.2016. 06:44h

Moja porodica je svojevoljno i bez nadokanade učestvovala u spotu DPS-a slijedeći najljepše crnogorske vrijednosti i potpuno podržavajući vođenje unutrašnje i spoljne politike DPS-a i njenog predsjednika, kazao je Božidar Brajović u reagovanju na tekst “Koriste djecu da postignu politički cilj”.

U tom predizbornom spotu se pojavljuje maloljetni dječak, unuk Brajovića, a član Savjeta Agencije za elektronske medije, Edin Koljenović, uputio je inicijativu u kojoj je ukazao na sumnju da je u predizbornom spotu DPS-a došlo do zloupotrebe djece u političke svrhe.

Povodom pojavljivanja djece u predizbornoj kampanji reagovao je ombudsman Šućko Baković koji je apelovao na partije da ne koriste djecu u svrhu političke promocije za izbornu kampanju i van nje.

Iz institucije ombudsmana su ukazali da je takva praksa u suprotnosti sa Konvencijom UN o pravima djeteta i nacionalnim propisima.

“U spotu su prikazani plodovi rada više generacija i da je sve što radimo za našu djecu. Nije načinjena nikome nikakva šteta. Opraštamo onima koji na dati spot reagovaše pogrdama, jer one ne odgovaraju istini, niti stvarnosti. Ne odgovara ni istini da smo za učešće u spotu primili novac, niti nam ga je iko nudio. Niti smo mi kao porodica nekome platili za učešće u spotu”, naveo je Brajović.

On je dodao da je unaprijed potpisan pristanak roditelja dječaka da bude u spotu, “a njemu je bilo vrlo prijatno u predsjednikovom krilu”.

Bonus video: