Jonica podnijela ostavku na sve funkcije u SNP-u

Jonica je kolegama 1. septembra zaprijetila da će napustiti SNP, ukoliko bude potpisan sporazum o zajedničkom nastupu na parlamentarnim izborima sa Demosom i GP URA
135 pregleda 112 komentar(a)
Snežana Jonica, Foto: Boris Pejović
Snežana Jonica, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 16.09.2016. 05:31h

Poslanica SNP-a Snežana Jonica podnijela je ostavku na sve funkcije u partiji, ali se Glavni odbor, u čijoj je to nadležnosti, o tome nije izjašnjavao na sjednici u srijedu, potvrđeno je “Vijestima” iz više izvora.

Šta njena ostavka podrazumijeva sagovornici nijesu znali da kažu, kao i da li se ona odnosi na članstvo u SNP-u.

Jonica je kolegama 1. septembra zaprijetila da će napustiti SNP, ukoliko bude potpisan sporazum o zajedničkom nastupu na parlamentarnim izborima sa Demosom i GP URA.

Ona nije na poslaničkoj listi, a nije se pojavila ni na sjednici GO. Pored toga, ona je, prema informacijama "Vijesti", uspjela da ubjedi i kolege iz odbora SNP-a u Baru da povuku potpise podrške poslaničkoj listi.

O tome je obaviješten i GO SNP-a, na čijoj sjednici prije dva dana je konstatovano da Barani nijesu dostavili ni predlog za poslanike, reklo je više sagovornika "Vijesti". I Jonica je iz Bara.

Sjednici GO nije prisustvovao ni predsjednik barskog SNP-a Gojko Đurašić.

On je juče rekao "Vijestima" da je 10 dana bio u Beogradu. Na pitanje zašto nijesu predložili kandidate za poslanike, Đurašić je rekao da "nisu imali predlog".

On je negirao da barski Odbor nije dostavio spisak podrške listi zbog Jonice. Na pitanje da li je ona napustila partiju, kazao je da nije obaviješten.

"O tome znam samo iz njene ranije najave", rekao je Đurašić.

Za listu SNP-a glasala su 83 člana GO, dok je 30 bilo protiv.

Damjanović glasao protiv

Šef poslaničkog kluba SNP-a Aleksandar Damjanović, koji je na listi partije za poslanike odmah iza Srđana Milića, potvrdio je juče "Vijestima" da predlog nije podržao na sjednici GO.

On nije htio da govori o detaljima. "Vijesti" iz više izvora saznaju da je Damjanović smatrao da predlog poslaničke liste treba da bude drugačiji.

Bonus video: