Marković: Kada im je veliki dio vlasti postao premalen, okrenuli su nam leđa

"U toj opijenosti sopstvenom veličinom nijesu shvatili kolika je snaga DPS-a, niti da će im se ta izdaja obiti o glavu. Danas su tu gdje jesu – u grčevitoj borbi da dohvate cenzus kako bi se nekako ušunjali u parlament. Male su im šanse da u tome uspiju“, naveo je Marković.
29 komentar(a)
Duško Marković, Foto: DPS
Duško Marković, Foto: DPS
Ažurirano: 15.09.2016. 19:03h

Demokratska partija socijalista (DPS) nudi rješenja, a njeni politički protivnici bajke, kazao je zamjenik predsjednika DPS-a, Duško Marković, navodeći da oponenti predlažu projekte koji bi Crnu Goru gurnuli na dno svih razvojnih procesa.

On je, na večerašnjoj konvenciji liste „Sigurnim korakom! DPS Milo Đukanović“ u Petnjici, rekao da DPS ima jasne ideje, planove i strategije kako da dođe do cilja.

„Dok mi nudimo rješenja, naši politički protivnici nude bajke i predlažu projekte koji bi nas gurnuli na dno svih razvojnih procesa“, poručio je Marković.

On je kazao da je, u vremenu ratnog vihora koji je prohujao Balkanom, mudra i zrela politika DPS-a sačuvala mir i obezbijedila sigurnost svim građanima.

Marković je dodao da će DPS sada na isti način, sigurnim korakom, ojačati opštinu Petnjica, koja će biti ekonomski snažnija i prosperitetnija, i građanima obezbijediti novi kvalitet života.

„Na ovim izborima branimo tekovine građanske Crne Gore, koju smo zajedno stvarali i koju zajednički čuvamo. Nikada ne smijemo zaboraviti da te vrijednosti nijesu date jednom za svagda. One su zadate svakoj generaciji da ih njeguje i čuva. 16. oktobra zajedno ćemo odbraniti te vrijednosti od onih koji bi da nas vrate sa puta u Evropsku uniju i NATO - na balkanske raskrsnice i vjetrometine“, istakao je Marković, saopšteno je iz DPS-a.

On je kazao da će njihova politika biti usmjerena ka ravnomjernom razvoju države sa posebnim mjerama i olakšicama za sjever.

"Potencijali ovog dijela Crne Gore moraju se bolje iskoristiti i valorizovati. Sjever može dati snažniji doprinos razvoju ekonomije u narednom periodu“, naglasio je Marković.

On je saopštio da će, u okviru valorizacije potencijala sjevera, izraditi poseban plan razvoja za novoformirane opštine.

„Vrijedni ljudi ovog kraja imaće priliku da koriste kreditna i bespovratna sredstva, jer ćemo za podsticaj poljoprivrede obezbijediti više od 200 miliona eura u naredne četiri godine“, poručio je Marković.

On je objasnio da će na taj način podržati otvaranje novih radnih mjesta, s ciljem da u crnogorskoj poljoprivredi bude 20 hiljada zaposlenih.

Marković je naveo da neće govoriti o onima koji su, kako je kazao, Skupštinu prvo napali spolja, kamenicama i molotovljevim koktelima.

„A kad im ni to nije bilo dovoljno, napali su je i iznutra, primitivnim rječnikom ulice, nedostojnim crnogorske demokratije. Nemaju oni šta da traže među Petnjičanima. Svaki glas za njih je glas protiv Crne Gore, protiv vaše budućnosti“, dodao je Marković.

On je, govoreći o onima koji su "do juče bili zajedno sa njima", rekao da je "DPS njih iz izbora u izbore nosio na svojim leđima".

„Ali, kada im je i taj veliki dio vlasti, koji su, priznajemo to, nezasluženo dobijali u našoj koaliciji, postao premalen, okrenuli su nam leđa. U toj opijenosti sopstvenom veličinom nijesu shvatili kolika je snaga DPS-a, niti da će im se ta izdaja obiti o glavu. Danas su tu gdje jesu – u grčevitoj borbi da dohvate cenzus kako bi se nekako ušunjali u parlament. Male su im šanse da u tome uspiju“, naveo je Marković.

On je dodao da je svaki glas za njih izgubljeni glas.

Kako je kazao Marković, neće Crnu Goru prepustiti nedobronamjernim i neznavenim političarima.

„Da su bolji i sposobniji i da nude bolje od nas, pa da im kažete - alal vjera. Ali ne - 16. oktobra ćete im reći da je glas za DPS, zapravo glas za Petnjicu, Bihor i Crnu Goru“, poručio je Marković.

Bonus video: