DPS: Budva ništa ne mora, jedna članica koalicije ima amneziju

Budva ne mora da poklanja povjerenje koaliciji čija jedna članica na državnom nivou ide sa DPS - om, dok na lokalnom izigrava opoziciju, čija druga članica ima amneziju da je ikada vršila vlast, a kamoli da je na lokalnom nivou " pokrivala" izuzetno značajne funkcije. A treća članica: ona još uvijek luta tražeći politički koncept, na državnom nivou jedan, na lokalnom drugi, pa gdje koncept bolje prođe! Ili sa Srbima ili sa Crnogorcima
13 komentar(a)
Budva, Foto: Shutterstock
Budva, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 15.09.2016. 18:14h

Koalicija budvanska SDP - URA - LP "Budva mora" izdala je saopštenje u kojem je navela da neće ni prije, niti posle izbora sarađivati sa Demokratskom partijom socijalista, na koje je OO DPS-a odmah reagovao.

"Poštovani građani, Budva ništa ne mora! Najmanje što mora je da građani daju svoj glas koaliciji koju čine partije koje je prethodnih godina odborničkim mandatima "ašćavala" Demokratska partija socijalista, partijama koje, kako rekoše "objedinjuju i ukrupnjuju svoje snage", jer drugačije do cenzusa i ne bi došle. I ovako je to pitanje diskutabilno! Budva ne mora dati glas partijama koje su odlučile da nakon izbora ulaze u koaliciju sa Demokratskim frontom, a licemjerno se pozivaju na "državotvornu političku orijentaciju", pokušavajući tako da skrenu pažnju građanski orijentisanih glasača, iako su pregovori sa DF - om već otpočeli", saopšteno je.

Iz DPS-a su sve tri partije koalicije prokomentarisali pojedinačno.

"Budva ne mora da poklanja povjerenje koaliciji čija jedna članica na državnom nivou ide sa DPS - om, dok na lokalnom izigrava opoziciju, čija druga članica ima amneziju da je ikada vršila vlast, a kamoli da je na lokalnom nivou " pokrivala" izuzetno značajne funkcije. A treća članica: ona još uvijek luta tražeći politički koncept, na državnom nivou jedan, na lokalnom drugi, pa gdje koncept bolje prođe! Ili sa Srbima ili sa Crnogorcima. Poštovane građanke i građani. Budva ne mora, niti hoće ovakve političke konstrukcije. Želi stabilnu i odgovornu vlast. Kada date glas DPS - u sigurni ste kome ste ga dali. A mi smo sigurni da dajete glas građanskoj, evropskoj, razvojnoj, državnoj politici! Sigurnim korakom, jer Budva to želi! Ne mora!", zaključeno je u saopštenju.

Bonus video: