Iz DPS-a poručuju: "Ključ" – komedija u tri čina

"Tako providan scenario pročitali su naravno i njihovi partijski drugovi koji su ostali ispod crte, pa optužbama i uvredama na račun rukovodstva nije bilo kraja. Kada bliski saradnik i prvi čovjek DEMOSA u Nikšiću iskaže veliko razočaranje u Lekića i u političkom i u ljudskom smislu – onda je suvišan svaki komentar"
53 pregleda 29 komentar(a)
DPS LOGO , Demokratska partija socijalista, Foto: Arhiva "Vijesti"
DPS LOGO , Demokratska partija socijalista, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 15.09.2016. 17:24h

Građani Crne Gore mogu makar na trenutak da odahnu: dramatično sastavljanje izborne liste novoformirane koalicije „Ključ“ ipak je završeno bez drastičnih posljedica po zdravlje i fizički integritet kandidata, piše u saopštenju DPS-a.

Iz te stranke takođe navode da je koalicija napravljena tako da ne bi nijedna od tri partije ostala ispod cenzusa na predstojećim izborima.

"A sijevalo je i varničilo na sve tri strane, neki od osnivača i visokih funkcionera tih stranaka ogorčeno su napuštali partijske skupove, pljuštali su čak i šamari, sve u svemu – komedija u tri čina. Tako se samo potvrdilo ono na šta je Demokratska partija socijalista ukazivala od trenutka kada je najavljeno formiranje koalicije od tri politička subjekta koji ne dijele osnovne zajedničke vrijednosti. Koaliciju su i osmislili lideri DEMOSA, SNP-a i URA svjesni da u samostalnom nastupu svi dolaze u realnu opasnost da ostanu ispod cenzusa, sa očekivanjem da će ovako zamaskirani ipak obezbijediti tih nekoliko mjesta u budućem Parlamentu i tako uhljebiti za naredne četiri godine sebe i najbliže saradnike", saopšteno je.

Oni su se pozabavili i trenutnim unutrašnjim problemima "Ključa".

"Tako providan scenario pročitali su naravno i njihovi partijski drugovi koji su ostali ispod crte, pa optužbama i uvredama na račun rukovodstva nije bilo kraja. Kada bliski saradnik i prvi čovjek DEMOSA u Nikšiću iskaže veliko razočaranje u Lekića i u političkom i u ljudskom smislu – onda je suvišan svaki komentar. Kada Rakčevićev pokret URA napusti jedan od osnivača „zbog izraženog karijerizma i jurenja mandata“ – onda je jasno o kakvom se tu društvu radi. Kada se gotovo jedna trećina Milićevog Glavnog odbora izjasni protiv predložene liste – onda je jedino što se vidi na horizontu novi rascjep u SNP-u. Bilo bi dobro da to samo prođe bez novog šamaranja neistomišljenika i fizičkih obračuna", saopšteno iz DPS-a.

Oni su naveli da među prvacima "Ključa" nema predstavnika iz redova manjinskih naroda.

"DPS sa izvjesnom dozom razočarenja gleda na takve unutarpartijske obračune ali prepušta sudu birača da 16. oktobra iskažu svoj stav prema takvom vođenju i shvatanju politike. Ono što sa zabrinutošću moramo primijetiti jeste činjenica da na izbornoj listi koalicije „Ključ“, među onima koji realno imaju šansu da zauzmu mjesto u novom Parlamentu, praktično nema pripadnika manjinskih naroda u Crnoj Gori. Time je ova koalicija sebe diskreditovala već na startu izbornog procesa kao ozbiljnu političku ponudu", zaključeno je u saopštenju.

Bonus video: