BS će utvrditi u nedelju poslaničku listu i program

Predsjednik BS, Rafet Husović, kazao je da će kroz njihov program, pored političkih i nacionalnih tema, ekonomska pitanja biti u fokusu kampanje i da će građanima ponuditi konkretna i realna rješenja
12 komentar(a)
Rafet Husović, Foto: Vlada Crne Gore
Rafet Husović, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 15.09.2016. 15:15h

Bošnjačka stranka (BS) će u nedelju u Rožajama, na sjednici Glavnog odbora partije, utvrditi poslaničku listu i usvojiti izborni program.

BS je ranije saopštila da će na predstojećim parlamentarnim izborima nastupiti samostalno.

Kako se navodi, potpisi potrebni za podršku poslaničkoj listi su prikupljeni i oni su, dodaje se, predstavljali test za potencijalne birače stranke.

Iz BS je saopšteno da je prikupljeno više potpisa nego što je to bio uslov.

Predsjednik BS, Rafet Husović, kazao je da će kroz njihov program, pored političkih i nacionalnih tema, ekonomska pitanja biti u fokusu kampanje i da će građanima ponuditi konkretna i realna rješenja.

On je rekao da BS ima niz konkretnih prijedloga koji bi praktično poboljšao biznis ambijent u lokalnim sredinama, posebno na sjeveru Crne Gore.

"Ideje o boljoj povezanoj regionalnoj saobraćajnoj infrastrukturi, ulaganje u turizam, poljoprivredu i energetiku će biti dio programa za koji ćemo se čvrsto zalagati“, istakao je Husović.

On je kazao da je, nakon nekih0 turbulencija na političkoj sceni Crnoj Gori, potrebna stabilna vlast kako bi u narednom četvorogodištu u potpunosti bili realizovani strateški ciljevi.

Husović je saopštio da njihovo opredjeljenje za Evropsku uniju i NATO od osnivanja stranke govori o ozbiljnosti i vizionarstvu njihove političke organizacije, i dodao da ni regionalne integracije nijesu manje bitne.

„Crna Gora kao dio prostora koji je nekada bio jedinstven i dalje ima tu prirodnu upućenost na svoje susjede sa kojima je važno graditi što bolje odnose“, kazao je Husović.

Iz BS su poručili da će voditi pozitivnu i afirmativnu kampanju, koja će biti u interesu bošnjačkog naroda u Crnoj Gori.

Bonus video: