SNP utvrdio listu: Damjanović iza šefa, Čavor udario šamar Palikući

Jonica juče nije ni došla na sjednicu GO, nakon što je na prethodnoj najavila da će napustiti partiju ukoliko se formalizuje koalicija sa GP URA i Demosom
65 pregleda 0 komentar(a)
SNP, Foto: Zoran Đurić
SNP, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 15.09.2016. 09:23h

Poslanica SNP-a Snežana Jonica nije na listi te partije za parlamentarne izbore 16. oktobra, koju predvodi lider Srđan Milić. Drugi na listi je šef poslaničkog kluba u Skupštini Crne Gore Aleksandar Damjanović, koji je Miliću bio jedan od protivkandidata na kongresu kada je biran šef SNP-a. Listu je sinoć utvrdio Glavni odbor SNP-a sa 83 glasova, dok je 30 bilo protiv.

Treći i četvrti na listi su potpredsjednici Veselin Bakić i Danijela Pavićević. Slijede Spasoje Kovačević, Dragutin Raičević, Dragoslav Šćekić, Dragan Ivanović, Danijela Đurović i Nataša Vuković. Sadašnji poslanici Danko Šarančić, Danijela Marković i Radisav Nišavić su na začelju liste.

Jonica juče nije ni došla na sjednicu GO, nakon što je na prethodnoj najavila da će napustiti partiju ukoliko se formalizuje koalicija sa GP URA i Demosom. Ona sinoć nije odgovarala na telefonske pozive i poruku “Vijesti” koje su je zamolile da objasni zbog čega se nije pojavila na sjednici GO, kao ni da li će napustiti partiju.

Među 30 članova GO SNP koji su se protivili savezu sa GP URA i Demos-om bio je i predsjednik cetinjskog odbora Slobodan Čavor, koji je tokom rasprave, opalio šamar kolegi iz Herceg Novog Savu Palikući jer se protivio što nijesu “više na listi”. Bivša predsjednica SO Herceg Novi Danijela Đurović pokriva deveto mjesto.

Nosilac zajedničke liste koalicije “Ključ” je Miodrag Lekić, lider Demosa koji je takođe prvi na listi svoje partije. Slijede Anka Vukićević, Goran Danilović, Goran Radonjić, Tina Raičević, Zoran Miljanić, Radovan Asanović, Neda Bogavac....

Demos i URA su prije dva dana utvrdili liste, a zajedničku bi koalicija trebalo da preda Državnoj izbornoj komisiji do 20.septembra u ponoć. Prema ranijem dogovoru, planirano je da Demosu pripadne devet mjesta, SNP-u sedam i GP URA pet mandata.

Danas je prvi promotivni skup koalicije u Bijelom Polju.

Lista SNP:

Srđan Milić

Aleksandar Damjanović

Veselin Bakić

Danijela Pavićević

Spasoje Kovačević

Dragutin Bata Raičević

Dragoslav Dado Šćekić

Dragan Ivanović

Danijela Đurović

Nataša Vuković

Dragan Leković

Slađana Kaluđerović

Anđela Bojović

Ivan dr Furtula

Gorica Knežević Jelovac

Šeko Čilović

Miomir Mijo Vojinović

Miloš Rajković

Kolja Ljuljđuraj

Dragomir Đukić

Radoslav dr Nišavić

Danijela Marković

Danko Šarančić

Goran Dašić

Marko Perućica

Aleksandra Sindik

Radmila Čagorović

Bonus video: