Krivokapić: Značajan stepen nepovjerenje u izborni proces

Krivokapić se, kako je saopšteno iz SDP-a, sastao sa šefom posmatračke misije OEBS-a za nadgledanje izbora Romanom Jakičem i političkom analitičarkom Misije OEBS –a za posmatranje izbora, Zainom Ismailovom.
19 komentar(a)
Ranko Krivokapić, Foto: Filip Roganović
Ranko Krivokapić, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 14.09.2016. 15:32h

U Crnoj Gori postoji značajan stepen nepovjerenja u izborni proces, kazao je predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) Ranko Krivokapić, ističući da su glavni razlog za to pravosudno dokazane i međunarodno konstatovane izborne neregularnosti koje je sprovodila Demokratska partije socijalista (DPS).

Krivokapić se danas, kako je saopšteno iz SDP-a, sastao sa šefom posmatračke misije OEBS-a za nadgledanje izbora Romanom Jakičem i političkom analitičarkom Misije OEBS –a za posmatranje izbora, Zainom Ismailovom.

Krivokapić je podsjetio da u Crnoj Gori postoji značajan stepen nepovjerenja u izborni proces.

Kako je ocijenio, razlog za to su pravosudno dokazane i medjunarodno konstatovane izborne neregularnosti koje su u prethodnom periodu sprovodjene od strane DPS-a.

„Upravo zbog takvih iskustava Crna Gora je pred izazovom sprovodjenja slobodnih izbora 16. oktobra“, rekao je Krivopkapić i dodao da je prelazna vlada, koja je proizašla kao rezultat parlamentarnog dijaloga, upravo formirana sa ciljem da obezbijedi demokratski izborni proces sa nespornim izbornim rezultatima.

Krivokapić je iskazao zabrinutost trendovima koji se dešavaju na crnogorskoj političkoj sceni koja je, kako je rekao, destabilizovana političkom korupcijom na najvišem parlamentarnom nivou.

On je naglasio da građani i država ne smiju biti servis jedne partija već da država mora da pripada svima.

Sagovornici su, kako je saopšteno, zaključili da predstojeći parlamentarni izbori moraju zadovoljiti sve demokratske standarde ćime će se obezbijediti puna politička stabilinost zbog čega je uloga posmatračke misije OEBS veoma važna.

Bonus video: