ČUROVIČ IZAŠAO IZ GLAVNOG I IZVRŠNOG ODBORA

Janjušević napustio Demos, nezadovoljan Lekićem

Janjušević tvrdi da kao član Predsjedništva i predsjednik drugog po značaju Odbora u državi, nije konsultovan ni jednog trenutka oko formiranja liste i pozicioniranja Nikšića na istoj
208 pregleda 0 komentar(a)
Slaviša Čurović, Dragiša Janjušević, Foto: Arhiva Vijesti
Slaviša Čurović, Dragiša Janjušević, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 14.09.2016. 18:16h

Član predsjedništva Demosa, Dragiša Janjušević potvrdio je večeras da napušta tu partiju zbog toga što je, kako je kazao, lider Demosa Miodrag Lekić sam formirao izbornu listu za predstojeće parlamentarne izbore, bez konsultovanja sa stranačkim organima.

Janjušević je bio član predsjedništva Demosa i predsjednik nikšićkog odbora te partije.

"Podnosim ostavku zbog nepostojanja elementarnih ljudskih i demokratskih kriterijuma od strane Miodraga Lekića, u formiranju izborne liste Demosa za predstojeće parlamentarne izbore”, kazao je Janjušević agenciji MINA.

On je istakao da Lekić nije konsultovao ni jedan stranački organ u odredjivanju kriterijuma, pravila i principa u tom ozbilnom poslu, već po, kako je kazao, autokratskom modelu uzmi ili ostavi, pripremio predlog Izborne liste za Predsjedništvo i Glavni odbor Demosa koji su održani u istom danu, u razmaku od tri sata.

Janjušević tvrdi da kao član Predsjedništva i predsjednik drugog po značaju Odbora u državi, nije konsultovan ni jednog trenutka oko formiranja liste i pozicioniranja Nikšića na istoj.

"Kako sam ovoj partiji pristupio krajnje iskreno vjerujući u principe javnosti, transparentnosti, demokratičnosti i ljudskosti koje mi je presonifikovao Miodrag Lekić, iskazujem svoje veliko razočarenje i u političkom i ljudskom smislu”, naveo je Janjušević.

On je kazao da se zbog osjaćaja prevarenosti i pokušaja ponižavanja svega onog što je uradio za partiju u proteklih godinu i po dana odlučio se na ovaj čin.

"Takođe, koristim priliku da se zahvalim svim saradnicima , članovima GLavnog odbora iz Nikšića i Opštinskog odbora koji su se velikim odricanjem u izuzetno teškim uslovima maksimalno posvećivali ovom poslu, na čisto volonterskom principu”, dodao je Janjušević.

On se zahvalio i kolegama iz Građanskog pokreta URA i Socijalističke narodne partije sa kojima je, kako je kazao, imao izuzetno kvalitetnu i dobru saradnju.

Odbornik Demosa u Skupštini opštine Podgorica Slaviša Čurović izjavio je da nije napustio Demos već samo Glavni i Izvršni odbor partije jer se ne slaže sa listom kandidata za poslanike.

On je rekao da ostaje odbnornik u Skupštini Glavnog grada.

Demos na parlamentarnim izborima nastupa u koaliciji sa Socijalističkom narodnom partijom (SNP) i Ujedinjenom reformskom akcijom URA.

Na listi Demosa prvi je Miodrag Lekić, slijede Anka Vukićević, Goran Danilović, Goran Radonjić, Tina Raičević, Zoran Miljanić, Radovan Asanović, Neda Bogavac. Na listi su i Seada Sadiković, Lucija Đurašković, Srđan Pavićević, Nikola Raosavljević, Aleksandra Vuković, Momo Joksimović...