"Ključ": Zaokret u ekonomiji, pridružila se i Partija penzionera

"Vjerujem da većina građana vjeruje više svojim očima nego ružičastim iluzijama onih koji kažu da idu sigurnim korakom" rekao je Rakčević
64 pregleda 0 komentar(a)
Miodrag Lekić Žarko Rakčević Srđan Milić Ključ, Foto: Savo Prelević
Miodrag Lekić Žarko Rakčević Srđan Milić Ključ, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 13.09.2016. 17:24h

Izborni program velike koalicije Ključ prvenstveno će se baviti zaokretom u ekonomiji, kazao je potpredsjednik URA Dritan Abazović na prvoj konferenciji za medije saveza koji čine Demos, SNP i URA.

Abazović je potvrdio da će nosilac liste, koja će, kako je naveo, biti objavljena u četvrtak ujutru, biti lider Demosa Miodrag Lekić, i dodao da se koaliciji pridružila i Partija penzionera. "Za nosioca liste nije bilo dilema, Miodrag Lekić je čovjek koji je prvi nanio veliki poraz DPS-u" rekao je Abazović.

Lekić je kazao da koalicija Ključ ima čast da započne veliku ekonomsku, moralnu promjenu u Crnoj Gori.

"Dali smo prednost ekomskoj i i socijalnoj drami, regionalnoj drami, jer se na sjeveru odvija prava drama" kazao je Lekić i dodao da nije slučajno što kampanja koalicije kreće iz Bijelog Polja. "Nećemo daviti građane propagandnim smogom kao što to, prije svih, radi vladajuća partija. Konsultovaćemo građane, i ako treba, u programu nešto promijeniti" kazao je nosliac liste koalicije Ključ.

Lider SNP-a Srđan Milić poručio je da je dosta podjela i da su potrebne promjene, da je u programu koalicije satkano ono što je najbolje za Crnu Goru - pomirenje.

Predsjednik URA Žarko Rakčević kazao je da je koalicija spoj starijih i mladih, sjevera, centralne regije i juga, Crnogoraca, Srba, Bošnjaka, Hrvata, ateista i vjerujućih.

"Vjerujem da većina građana vjeruje više svojim očima nego ružičastim iluzijama onih koji kažu da idu sigurnim korakom" rekao je Rakčević.

Upitan da li je, uprkos pregovorima sa više partija, sa Partijom penzionera zaključeno proširenje koalicije, Abazović je rekao da će zbog vremenskog ograničenja ove partije koje su trenutno u koaliciji ostati okosnica tog saveza.

Bonus video: