Brzo optužnica za Ramadu?

“Krijete od mene podatke koje sam vam dostavio”, rekao je Bojanić, kome je ponovo odbijeno prisustvo sjednici Savjeta
66 pregleda 6 komentar(a)
Mladen Bojanić, Foto: Boris Pejović
Mladen Bojanić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 13.09.2016. 05:21h

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić juče je tokom susreta sa predstavnicima NVO sektora kazao da će uskoro podići optužnicu za slučaj “Ramada”, saznaju “Vijesti”.

On nije iznosio detalje, sem što je kazao da su dokumenta složena. Prema informacijama “Vijesti” Patricia Pobrić, koja je pomogla otkrivanju zloupotrebe novca iz državne kase u partijske svrhe, danas bi trebalo da svjedoči u Specijalnom tužilaštvu.

Poslanik Mladen Bojanić ranije je od Tužilaštva tražio informaciju o tome kojoj je fazi postupak u ovom slučaju, ali još nije dobio odgovor.

Pod sumnjom tužilaštva da je zloupotrijebio položaj kao direktor Direkcije za saobraćaj Ministarstva saobraćaja je Nebojša Obradović, funkcioner Socijaldemokrata. Bojanić je tužilaštvu dostavio dokumenta koja ukazuju da je Obradović platio skupove SD-a novcem sa računa Direkcije. Nalog državnom trezoru dao je ministar saobraćaja i lider SD-a Ivan Brajović, dok je Obradoviću takav zahtjev uputio poslovni direktor te partije Emil Durumbašić.

Savjet Agencije za sprečavanje korupcije ni u drugom pokušaju nije dozvolio poslaniku Mladenu Bojaniću i Patriciji Pobrić da prisustvuju današnjoj sjednici Savjeta na kojoj će se raspravljati o slučaju “Ramada”.

To je uvršteno u dnevni red na predlog direktorice MANS-a i članice Savjeta Vanje Čalović.

Savjet Agencije je Bojaniću objasnio da na to nema pravo na osnovu Poslovnika Agencije i Zakona o sprečavanju korupcije, koji kaže da se sa podacima o zviždaču postupa u skladu sa Zakonom o tajnosti podataka. “Pozivate se na tajnost podataka koje ste dobili od mene. Dakle, krijete od mene podatke o slučaju Ramada koje sam vam ja dostavio. Nije li to smiješno?” pita Bojanić. On je u dilemi i ko je zviždač. “Ja? Ili nema zviždača? Sa kim je onda povezano lice gospođa Pobrić? Da li se osjećate bar malo neprijatno? Da li vam je funkcija člana Savjeta toliko bitna da baš na sve pristajete?” pitao je Bojanić.

Bonus video: